Virtuworx Metaverse kan vara framtiden för evenemangs- och kontorslokaler

Virtuworx Metaverse kan vara framtiden för evenemangs- och kontorslokaler

Bitcoin Värde
april 8, 2021 by Bitcoinera
3
Störningen av fysiska närhetsaktiviteter är väl på gång, med virtuell verklighet och blandad verklighet som förändrar hur vi arbetar, hur vi lever och hur vi spelar. “Hur vi ansluter till varandra utvecklas i realtid”, säger Niall Carroll, ordförande för CG Tech. “Virtuworx är vårt svar på en ny verklighet, där virtuella möten och konferenser, och


Störningen av fysiska närhetsaktiviteter är väl på gång, med virtuell verklighet och blandad verklighet som förändrar hur vi arbetar, hur vi lever och hur vi spelar.

“Hur vi ansluter till varandra utvecklas i realtid”, säger Niall Carroll, ordförande för CG Tech. “Virtuworx är vårt svar på en ny verklighet, där virtuella möten och konferenser, och våra interaktioner tillsammans som digitala avatarer, kommer att bli en allt vanligare del av verksamheten.”

Virtuworx är en avatarbaserad hybrid av virtual reality och mixed reality-miljöer som gör fjärrarbete till en meningsfull och produktiv upplevelse genom att erbjuda en helt anpassningsbar lösning för virtuell utbildning, kontor, evenemang, mässor och konferenser.

Plattformen är den senaste satsningen från The Virtulab, ett dotterbolag till CG Tech-gruppen. Med intresse från företagskunder och statliga kunder långt före pandemin har den senaste tidens efterfrågan speglat ökningen av den globala marknaden för virtuell verklighet och fjärrmöten.

Affärsmakrotrenderna är berättande. År 2020 värderades den globala virtualitetsmarknadsstorleken till 16 miljarder USD och förväntas växa till en CAGR på 18 procent under de närmaste åtta åren.

Den globala marknaden för blandad verklighet värderades till 553 miljoner USD 2020 och förväntas uppgå till nästan 6 miljarder USD år 2026, en CAGR på 48%.

Marknaden för e-lärande förväntas växa från 101 miljarder USD 2019 till 370 miljarder USD 2026.

Och fjärrmöten och fjärrarbete är nu vanliga, med en Gartner-undersökning av företagsledare som visar att 80% planerar att låta anställda arbeta på distans åtminstone en del av tiden efter pandemin och 47% kommer att tillåta anställda att arbeta hemifrån heltid .

Dessa trender skapar ett surr bland investerare som tittar på framtidens teknik och pekar på en drastisk modernisering av framtiden för möten, konferenser och andra liveevenemang.

Vägen till digital är inte lätt, och ett antal hinder för massadoption kvarstår. Men videosamtalstjänsterna på 90-talet som vi alla använder idag saknar helt enkelt nyansen av mänsklig kontakt och kommunikation, vilket tvingar en mänsklig interaktion utan fantasi. Det är ingen överraskning att människor blir “Zoom-trötthet”, känner sig stressade, oengagerade och oinspirerade.

Företagskulturen är svår att upprätthålla och att hålla människor på mål och varumärke blir mer utmanande. Redan före avstängningen och det globala skiftet till arbete hemifrån led världen av evenemang och konferenser redan av brist på innovation.

Att presentera samma erfarenhet för delegater, år in och år ut, lämnade lite till fantasin.

Virtuworx vänder fjärrmodellen

“Istället för att försöka konkurrera med Microsoft eller Zoom är vi fokuserade på att hjälpa människor att återanslutas i nya sammanhang”, säger Jason English, Chief Ecosystem Officer för CG Tech-gruppen.

Virtuworx låter dig skapa alla typer av miljöer du kan föreställa dig och ansluta människor genom avatarer. Istället för att stirra på en skärm hela dagen får deltagarna utforska och engagera sig på ett antal sätt. De första användningsområdena för plattformen fokuserade på att återskapa de fysiska utrymmen de ersatte.

Med tiden har dock kreativa koncept som drivs av gamification och data från de första användningsfallet lett till skapandet av miljöer som är rikare och mer komplexa, och plattformen kan nås av alla med internetanslutning.

I slutet av 2020 ägde världens första virtuella TEDx-evenemang, TEDxLytteltonWomen, rum med Virtuworx. Teamet på Virtuworx utvecklar också ett virtuellt campus för Green Building Council South Africa som gör det möjligt för medlemmar att nästan ansluta under hela året, efter framgångsrikt värd för en konferens i Virtuworx i slutet av 2020.

Ett annat partnerskap med Idna Africa, en ledande sydafrikansk konferensbyrå, lovar att ge uppslukande virtuella upplevelser som hjälper till att driva online-eventlösningar.

“Skalan och antalet virtuella upplevelser och virtuella utrymmen har ökat avsevärt under pandemin”, förklarar CG Techs ordförande, Niall Carroll. “Virtuworx gör det möjligt för människor att samlas i en miljö som bara är så begränsad som arrangörens fantasi.”

Ansluter fysisk och virtuell verklighet

Nästa innovationsområde är kopplingen mellan fysiska och virtuella deltagare. Meningsfulla interaktioner som ökar engagemanget och kan fångas kommer att vara nyckeln till denna process.

Att skapa spelupplevelser som använder analys kommer att beväpna användare med omedelbar åtkomst till datapunkter, inklusive en social stege av deltagarinteraktioner.

Och precis som i den verkliga världen är den digitala världen mogen för branding. Här kommer sponsorer att ha möjlighet att nå fler människor från sina virtuella monter utan att behöva skriva ut, en miljövänlig punkt som många företag kommer att uppskatta.

”I det här nya paradigmet är fördelarna oändliga”, säger CG Tech Chief Ecosystem Officer, Jason English. ”Företag kan utöka sin globala räckvidd samtidigt som de garanterar meningsfulla möten mellan delegater. Virtuella hybridevenemang stavar också goda nyheter för evenemangsarrangörer, vilket sparar tid, pengar och minskar deras koldioxidavtryck. ”

Betydelsen av teknik

Var och en av de viktigaste funktionerna som nämns ovan kunde inte vara möjliga utan den teknik som behövs för att driva en virtuell verklighetsplattform. Virtulab har varit i framkant när det gäller att utforska de innovationer som är nödvändiga för att driva framtidens händelser, och det fick investerare att prata.

Virtuworx föreställer sig en framtid där virtuella och förstärkta verklighetsmiljöer lyckligtvis kan samexistera med den fysiska världen.

Medan vissa användare kan vara oroade över att deras personliga data exponeras på en digital plattform, använder Virtulab-teamet en integritets-första metod för programvarudesign och insisterar på att data anonymiseras och aggregeras innan de analyseras för att säkerställa att privata konversationer och interaktioner förblir så.

”Säkerhet är viktigast på våra plattformar”, förklarar Niall Carroll och tillägger, ”Hela Virtuworx-plattformen är byggd från marken i ett integritetsperspektiv.”

Spänning bygger kring framtidens händelser där teknik och fantasi kan ge nya möjligheter för företag, anställda och deltagare. Virtuell teknik ser ut att vara nyckelfaktorn för att upprätthålla engagemang och anslutningar, oavsett geografi.

“Som med all teknik, ser många inte värdet från början”, konstaterar Jason English. ”Detta har sett med Crypto, Autonomous Vehicles, Solar, etc., men när människor inser att fjärroperationer kommer att förbli en del av vår framtid är vi mycket glada över Virtuworx position på marknaden. Övervaka den här ytan!”

Med de framtidsledande teknologier som erbjuds av företag som The Virtulab kan företag vara beroende av innovation och överlägsen designteknik för att säkerställa att deras företag trivs i en fjärrstyrd framtid.

Source link