Viberate samarbetar med Blockparty för att leverera världens första liveevenemang NFT

Viberate samarbetar med Blockparty för att leverera världens första liveevenemang NFT

Bitcoin Värde
april 21, 2021 by Bitcoinera
7
Blockchain-baserad musikforsknings- och analysplattform Viberate kommer att testa konceptet med en “live performance NFT” i samarbete med den digitala tillgångsmarknaden Blockparty. I sitt senaste tillkännagivande meddelade Viberate (vars native token VIB är listat på Binance, Bittrex, OKEx och Uniswap) den första NFT någonsin med rättigheterna till liveuppträdande och annat exklusivt innehåll av en av grundarna,


Blockchain-baserad musikforsknings- och analysplattform Viberate kommer att testa konceptet med en “live performance NFT” i samarbete med den digitala tillgångsmarknaden Blockparty.

I sitt senaste tillkännagivande meddelade Viberate (vars native token VIB är listat på Binance, Bittrex, OKEx och Uniswap) den första NFT någonsin med rättigheterna till liveuppträdande och annat exklusivt innehåll av en av grundarna, den berömda Techno DJ UMEK . UMEKs erbjudande kommer att inkludera fem olika NFT: er: tre exklusiva remixar av hans klubbfavorit “Lanicor” från 1999, en livestream-föreställning och en live-spelning.

Köparna av UMEK: s NFT kommer således antingen att köpa rättigheterna till en av hans ursprungliga remixer, boka honom för ett exklusivt online-evenemang eller boka honom för en verklig liveframträdande.

Flera artister har redan gjort vågor som säljer sina NFT, antingen som musikreleaser, specialbiljetter, turnépaket eller digital konst. UMEKs kommande nedgång är den första som utforskar nya möjligheter för musiker att säkra och hantera sina framtida bokningar när liveevenemang återkommer.

“Vi har varit aktivt involverade i kryptoscenen de senaste åren,” förklarar Vasja Veber, en av Viberates grundare och UMEK: s chef. ”Vår plattform inkluderar blockchain och vi har vår egen token (VIB, listad på Binance, Bittrex, OKEx och Uniswap), så att tokenisera rättigheterna till en liveframträdande verkade inte bara det logiska nästa steget i utvecklingen av NFT, utan också en spännande möjlighet att utforska hur levande musikindustrin kan hantera bokningar i framtiden. ”

Viberate och Blockparty kommer att använda droppen för att testa konceptet “gig NFT”. Om det valideras och musiker och arrangörer visar intresse, planerar Viberate att erbjuda möjligheten till gig token-prägling till nästan en halv miljon musikartister i sin databas, tillsammans med att pricka artist ID NFTs genom en säker verifieringsprocess.

Dessa ID-NFT: er kommer sedan att fungera som ett äkthetsintyg och försäkra köparen att innehållet verkligen kommer från en verifierad konstnär, inte någon som erbjuder andra människors arbete.

UMEK: s NFT-släpp kommer att starta på Blockparty den Torsdagen den 29 april 2021, vid 20:00 GMT + 1 (15:00 EST).

Source link