Venezuelas Crypto Regulator Sunacrip stärker AML / KYC-kraven för tjänsteleverantörer av virtuella tillgångar – Nyheter Bitcoin News

Venezuelas Crypto Regulator Sunacrip stärker AML / KYC-kraven för tjänsteleverantörer av virtuella tillgångar – Nyheter Bitcoin News

Bitcoin Värde
maj 3, 2021 by Bitcoinera
2
Sunacrip, den venezuelanska kryptovalutaövervakaren, har nyligen publicerat en ny uppsättning AML / KYC-krav för VASPs (Virtual Asset Service Providers) som fastställer nya och uppdaterade regler om vilken typ av information dessa leverantörer måste kräva och dela med den venezuelanska regeringen, vilket ger alarm i kryptovalutamiljön om vad regeringen kunde göra med dessa uppgifter. Venezuelansk Crypto
vensmd.jpg


Sunacrip, den venezuelanska kryptovalutaövervakaren, har nyligen publicerat en ny uppsättning AML / KYC-krav för VASPs (Virtual Asset Service Providers) som fastställer nya och uppdaterade regler om vilken typ av information dessa leverantörer måste kräva och dela med den venezuelanska regeringen, vilket ger alarm i kryptovalutamiljön om vad regeringen kunde göra med dessa uppgifter.

Venezuelansk Crypto Watchdog Sunacrip stärker KYC / AML-kraven för VASP

Förra veckan publicerade övervakningen av kryptotillgångar och länkade aktiviteter i Venezuela (Sunacrip) tyst en ny uppsättning regler som syftar till att skärpa KYC / AML-kraven som denna institution kräver från virtuella tillgångstjänstleverantörer som erbjuder dessa tjänster på venezuelansk mark.

Den nya normen, publicerad i National Gazette under titeln:

Regler för administration och inspektion av riskerna relaterade till legitimering av rättvisa, finansiering av terrorism och finansiering av spridning av massförstörelsevapen, tillämpliga på tjänsteleverantörer av virtuella tillgångar och de människor och enheter som tillhandahåller produkter och tjänster genom aktiviteter som involverar virtuella tillgångar i det integrerade systemet för kryptotillgångar.

Den definierar en uppsättning nya regler som syftar till att få detaljerad information om människor och institutioner som använder VASP: s tjänster i landet.

Kärnan definierar regeln VASP: er på ett gott sätt och inkluderar vårdtjänster och plånboksleverantörer, vilket innebär att varje plånboksleverantör ska följa den. Dessa VASP skulle behöva namnge en compliance officer för att definiera en plan för att minimera penningtvättrisker och rapportera direkt till Sunacrip.

Regeln fastställer också att varje transaktion med ett värde över 1000 EUR ska överföras omedelbart, tillsammans med ID: n för både avsändare och mottagare av medlen, i enlighet med den så kallade reseregeln som fastställts och officiellt accepteras av Financial Action Task Force (FATF) på 2019 som en del av sin globala rekommendation om gränsöverskridande och inhemska banköverföringar.

Regeln innehåller vidare ett kapitel som tvingar dessa VASP att regelbundet informera om antalet kunder de har i venezuelansk jurisdiktion, samt den fullständiga posten av transaktioner som var och en av dem hade gjort, inklusive saldon på varje konto. Den definierar dock inte böter eller påföljder för överträdelsen av dessa direktiv.

Begränsad verkställbarhet

Medan den här nya regeln har väckt oro över det många venezuelanska kryptovalutasamhället som använder dessa instrument som en tillflykt mot inflationen, är de flesta skeptiska till regeringens verkliga förmåga att genomdriva det genom sina kanaler.

Medan utbyten som Binance har en stark nationell närvaro har de för närvarande inga kontor i landet. Dessa regler gäller endast för nationella börser, som redan är under kraftig statlig övervakning även med sina relativt låga handelsvolymer. Dessutom kan plånboksleverantörer inte få KYC-information från sina användare, så för att följa dessa regler måste de ändra sättet att registrera användare och be om mottagarnas personliga information när de flyttar pengar.

Detta anser Raul Velasquez, en venezuelansk advokat kopplad till kryptovalutamiljön, som pratade om ämnet i en podcast tidigare förra veckan. Han förklarade att det är absurt att kräva denna information från plånboksleverantörer, som inte frågar den från sina användare.

Men Velasquez tycker också att den här nya regeluppsättningen är en inbjudan för traditionella företag som banker, som redan följer dessa regler, att komma in i kryptovalutavärlden genom att bli VASP enligt denna lag. “Dessa institutioner har redan den logistiska organisationen att följa dessa regler, och de kan bära kostnaderna för efterlevnad i detta avseende”, sade han.

Vad tycker du om dessa nya regler och deras verkställbarhet? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link