VC-backat miljarder dollar Stablecoin-projekt Fei-protokollet faller under USD-peg – Bitcoin News

VC-backat miljarder dollar Stablecoin-projekt Fei-protokollet faller under USD-peg – Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 8, 2021 by Bitcoinera
2
Det nya decentraliserade (defi) stablecoin-projektet Fei hade några problem den här veckan efter att den 1: 1 USD-pekade token sjönk långt under sitt riktade $ 1-värde. Fei-projektet skulle likna Maker DAO: s algoritmiska DAI-stablecoin och stöddes av stora riskkapitalföretag. Fei-protokollets marknadspris sjunker till 0,73 dollar och Stablecoin Feis bud glider till 0,136 dollar På sociala
feidumpsdsa.jpg


Det nya decentraliserade (defi) stablecoin-projektet Fei hade några problem den här veckan efter att den 1: 1 USD-pekade token sjönk långt under sitt riktade $ 1-värde. Fei-projektet skulle likna Maker DAO: s algoritmiska DAI-stablecoin och stöddes av stora riskkapitalföretag.

Fei-protokollets marknadspris sjunker till 0,73 dollar och Stablecoin Feis bud glider till 0,136 dollar

På sociala medier och forum har kryptoförespråkare diskuterat defi-projektet Fei efter att det tappat sin peg med den amerikanska dollarn denna vecka. För närvarande byter en enda fei (FEI) händer för 0,76 dollar per enhet men priset sjönk lägre än nuvarande växelkurser. Coingecko-data visar att en enda FEI sjönk till ett lågt marknadspris på 0,73 USD per token den 7 april 2021.

Fei-protokollets bud slog dock $ 0.136 och kryptosupportrar startade talande om situationen. Lavinchefen Emin Gün Sirer märkte att myntet förlorade stort värde och talade mycket om konceptet.

”FEI sjönk till 0,136 dollar. I processen borde det ha lärt alla några lektioner om stablecoin-design och kanske kryptoinvestering, ”Emin Gün Sirer twittrade. FEI / TRIBE var en två-myntig algoritmisk stablecoin, med en twist. Vridningen var bristfällig från början och det borde ha varit möjligt att förutsäga att denna idé inte skulle fungera, tillade han.

Avalanche-grundaren och VD fortsatte:

I en typisk tvåmynt algoritmisk stablecoin har du ett mynt, FEI, som försöker behålla pinnen, medan det andra används [to] absorbera flyktigheten. Algoritmiska stallmynt fungerar mycket bra när efterfrågan på myntet är så hög att vara över pinnen: du myntar bara mer FEI för att sänka priset till pinnen. Den verkliga utmaningen ligger i vad man ska göra när efterfrågan släpar och priset är lågt.

Inte den första stablecoin som tappar Peg

En stablecoins största uppgift är att behålla sin pinne och om den inte gör det kan det vara en katastrof på marknaden. Våren 2019 rapporterade Bitcoin.com om hur den algoritmiska stablecoin DAI kämpade med sin pinne. Andra populära stallcoins som tether (USDT) och USDC fluktuerar men bara med ett par öre eller så antingen ovan eller under beroende på efterfrågan.

Det har förekommit andra stablecoin-fel tidigare som när investerare förlorade pengar med nubits (USNBT). Token förblev knuten till USD under ganska lång tid efter lanseringen, fram till 9 juni 2016, då den sjönk långt under dollarn. Idag är de så kallade stablecoin nubits (USNBT) bara värda $ 0,22 per enhet.

På senare tid, i november 2020, ledde OUSD-stablecoin-emittenten, Origin Protocol, en snabb låneattack och myntet tappade sin pinne. Vid presstid visar Coingecko-statistiken att fei (FEI) har en helt utspädd värdering på cirka 1,8 miljarder dollar. Fei-anhängare och investerare är övertygade om att $ 1-målet kommer att fastställas i tid.

Vad tycker du om problemen med Fei-protokollet stablecoin och hur det tappade sin pinne med USD? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Avalanche Executive, DAI, Defi Drama, Emin Gün Sirer, FEI, Fei Protocol, maker dao, nubits (USNBT), Origin Protocol, OUSD, Stablecoin, Stablecoin markets, Stablecoins, Tether, USDC

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Twitter,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link