Vad kan ha orsakat Bitcoin till Flash-krasch på söndag?

Vad kan ha orsakat Bitcoin till Flash-krasch på söndag?

Köpa Bitcoins
april 18, 2021 by Bitcoinera
23
Bitcoin såg en dramatisk $ 10.000 flash-krasch tidigt på söndag morgon. Utlöste över 10 miljarder dollar i likvidationer under det senaste dygnet. Vad kunde ha orsakat nedgången? Bitcoin har kört högt hela veckan och letade efter att potentiellt driva på en ny rekordhög snart. Men näringsidkare vaknade upp på söndag morgon för likvidationsmeddelanden då över
bic_artwork_Bitcoin_Dominance_Index_2.jpg.optimal.jpg


Bitcoin såg en dramatisk $ 10.000 flash-krasch tidigt på söndag morgon. Utlöste över 10 miljarder dollar i likvidationer under det senaste dygnet. Vad kunde ha orsakat nedgången?

Bitcoin har kört högt hela veckan och letade efter att potentiellt driva på en ny rekordhög snart. Men näringsidkare vaknade upp på söndag morgon för likvidationsmeddelanden då över en miljon positioner likviderades då BTC sjönk nästan 15% i pris.

Helger upplever vanligtvis mindre volatilitet på marknaden eftersom handlare tar ledigt från handeln. Men på söndag såg bitcoin sitt största dagliga drag på veckor. Följaktligen orsakade den största likvidationshändelsen sedan mars.

Vad kunde ha orsakat dumpningen

Medan ingenting kan bekräftas om vad som ledde till den massiva likvidationshändelsen. Flera potentiella skäl har markerats som möjliga orsaker.

Obekräftad spekulation pekar på det amerikanska finansdepartementet som eventuellt kommer att ta ut flera finansinstitut för penningtvätt genom användning av kryptovalutor. Även om detta inte formellt har meddelats någonstans. Nyheten fick grepp på Twitter.

En annan möjlig orsak avser den potentiella nedgången i BTC-gruv hashrate. Kedjeanalytiker Will Woo spekulerar att en blackout i Xinjiang var orsaken till prisfallet.

Woo förklarar att hashratfallet liknar det som upplevdes i november 2017. Woo tror att sambandet mellan bitcoins prisfall och hashratfallet är orsaken till flashkraschen på söndagen.

Helt enkelt en tjurmarknad som slutar

Även om det finns möjliga orsaker till nedgången rapporterades det av BeinCrypto tidigare i veckan att Pi-cykeltoppindikatorn hade blinkat för första gången sedan 2017.

Indikatorn visar generellt när en marknad når sin topp. Därför kunde en inkommande dumpning ha förväntats på dessa nivåer.

BTC / USD-diagram av TradingView

Kryptovalutamarknaden har haft en enorm tillväxt under 2021. Det totala börsvärdet steg över 200% inom fyra månader.

Potentialen för tillbakadragningar är alltid möjlig, och söndagen visar att korrigeringar förväntas efter långa perioder med hausseartad fart.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link