Vad ger Bitcoin sitt värde 2021?

Vad ger Bitcoin sitt värde 2021?

Bitcoin Sverige
februari 20, 2021 by Bitcoinera
5
Anmärkningsvärd mainstream-uppmärksamhet har flyttats mot Bitcoin mitt i dess meteoriska uppgång, med tillgången som nyligen har tappat över 52 500 dollar per mynt. Bitcoin (BTC) har sett en ökande våg av intresse från vanliga företag och fått status som en säkring, unik från andra tillgångsslag. Vad gör dock Bitcoin värdefullt? Kanske ett av de enklaste
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDIvMWZmNzAxYjUtOWQ0NC00Nzk1LWI4NWQtZWMwMzI1OThhZWI2LmpwZw.jpgAnmärkningsvärd mainstream-uppmärksamhet har flyttats mot Bitcoin mitt i dess meteoriska uppgång, med tillgången som nyligen har tappat över 52 500 dollar per mynt. Bitcoin (BTC) har sett en ökande våg av intresse från vanliga företag och fått status som en säkring, unik från andra tillgångsslag. Vad gör dock Bitcoin värdefullt?

Kanske ett av de enklaste svaren angående Bitcoins värde är att det är “värt vad någon kommer att betala för det”, som anges av miljardären Mark Cuban 2019. Ett antal andra komponenter påverkar dock ekvationen, vilket gör BTC unik i förhållande till konkurrensen. Även om Bitcoin fortfarande är ung jämfört med tillgångar som guld och aktier, så måste det fortsätta att bevisa sig själv och få dragkraft. Tillgångens misslyckande är fortfarande möjligt och är också utsatt för volatilitet.

Bitcoins historia och grundläggande användning

Pseudonym skapare Satoshi Nakamoto publicerade den skriftliga ramen för Bitcoin 2008. Tillgången gick därefter i omlopp i början av 2009, kopplad till inget specifikt värde. BTC cirklade runt onlinesamhällen och liknande genom åren och fick värde över tiden som en online betalningsmetod som inte kräver någon känslig användarinformation. Oavsett sin historiska resa uppåt i pris ses Bitcoin ofta ofta som en värdebutik med ett antal värdefulla egenskaper.

Människor kan köpa Bitcoin på en kryptobörs och skicka den till en plånbok som de personligen kontrollerar på en enhet eller online. En av Bitcoins försäljningsställen är att användare kan skicka tillgången nästan var som helst i världen snabbt, när som helst utan att lämna ut personlig information, såväl som att själva styra sina innehav.

Stora spelarköp

Under det senaste året eller så har flera betydande vanliga företag lagt till betydande exponering för BTC. Tesla, ett av de tio största företagen efter marknadsvärde enligt AssetDash, köpte Bitcoin till ett värde av 1,5 miljarder dollar, som tillkännagavs den 8 februari 2021. Förutom andra tillkännagav Square också en övergång på 50 miljoner dollar till BTC i oktober 2020.

Business intelligence-klädsel MicroStrategy köpte över 1 miljard dollar av myntet, som leddes av företagets VD Michael Saylor. En tidigare skeptiker, Saylor är nu en av tillgångens största förespråkare. Han äger också personligen mer än 17 000 BTC tweet från oktober 2020.

De senaste Bitcoin-inköpen har uppenbarligen dykt upp bland ekonomisk oro efter att COVID-19 fångat allmänhetens uppmärksamhet i början av 2020. USA: s regering ökade aktiviteten i sin kassaskrivare under de efterföljande månaderna efter pandemin, genom kvantitativ lättnad, vilket lämnade framtida värde landets dollar ett mysterium.

Motivet för Bitcoins värde

Som en gränslös, decentraliserad tillgång som drivs av ett nätverk av datorer runt om i världen (kallas gruvarbetare) är Bitcoin och dess pris inte tekniskt knutna till några regeringar, marknader eller valutor. Ibland går priset i linje med andra marknader, medan andra gånger går tillgångens värde i takt med sin egen trumma. Vissa kryptoindustriledare, som Anthony Pompliano, medgrundare av Morgan Creek Digital, visar BTC som en icke-korrelerad tillgång.

Fidelity Digital Assets publicerade en rapport om Bitcoin i oktober 2020 som fann “nästan inget samband mellan avkastningen av bitcoin och andra tillgångar” mellan början av 2015 och september 2020.

Sedan han kom in på BTC-arenan har MicroStrategys Saylor, som sitter på fjärde plats på Cointelegraphs lista över de 100 bästa i blockchain för 2021, tagit många intervjuer där han tydligt har formulerat värdefulla aspekter av Bitcoin. Saylor sa i en intervju från februari 2021 av Cointelegraph:

“Jag tror att historien som behöver berättas mycket mer är att Bitcoin är ett mästerverk av monetär teknik.”

“Det är det första framgångsrikt konstruerade monetära nätverket i världens historia,” sa Saylor efter att ha hänvisat till aspekter av vetenskap och teknik, liksom sina studier vid Massachusetts Institute of Technology.

“Bitcoin roterar i år från den gamla insiktsberättelsen, det vill säga, det är en okorrelerad spekulativ tillgång som handlas av detaljhandlare på offshore-börser med hävstång som är snällt”, sa Saylor i en intervju med HyperChange i december 2020. “Det roterar till en ny insikt, vilket är att det är världens bästa långfristiga förvaltningsskyddstillgång för investeringsgrad,” tillade han.

Saylor fortsatte att nämna Bitcoins långsiktiga potential som ett förmögenhetslagringsfordon som sitter borta från myndighetskontrollen, liksom en annan inställning som kommer med ett sådant användningsfall, vilket leder till att deltagarna håller BTC under längre perioder än att handla kortare lönsamhetsvinster.

Ytterligare argument för BTC-värde

Till skillnad från nationella dollar, guld eller andra tillgångar har Bitcoin ett begränsat utbud. Endast 21 miljoner BTC kommer någonsin att finnas, baserat på den digitala tillgångens kod. Vid tidpunkten för publiceringen är Bitcoins cirkulerande tillgång cirka 18,6 miljoner. Genom gruvdrift frigörs mer BTC från sitt maximala utbud till dess cirkulerande utbud, men det maximala utbudet kommer inte att förändras. Under tiden markerar arbetet och kostnaderna för att skapa BTC den mer påtagliga punkten varifrån Bitcoin hämtar sitt värde från.

Med Bitcoin kan innehavare också lagra och överföra stora summor pengar mycket lättare än andra säkringstillgångar, som guld eller fastigheter. Bitcoin har sett sin rättvisa andel av jämförelser med guld genom åren – ibland kallat digitalt guld.

”Du kan inte förakta det; det är inte ett fiat-derivat som en obligation eller en aktie, säger Saylor om Bitcoin under en intervju med Nomad Capitalist i januari 2021. “Om du ser på de långsiktiga utsikterna – 10 år, 20 år, 30 år – är det att äga Bitcoin som att kryptera din monetära energi på ett sätt som kommer att bevara den utan någon försämring på lång sikt”, förklarade Saylor.

Investerare kan köpa delar av en Bitcoin, till exempel 0,001 BTC. Bitcoin kan också ses som en industri eller ett ekosystem för aktivitet och utveckling, liknande internet när det tog fart för decennier sedan, och att köpa Bitcoin ger investeraren ekonomisk exponering för det ekosystemet, enligt Tyler Winklevoss, grundare av Gemini, en kryptoutbyte.

”Det är ungefär som att äga en bit av banan utan att behöva satsa på vilken häst som kommer att vinna”, sa Winklevoss under en intervju i december 2020 med podcaster, YouTuber och entreprenören Casey Adams. “Så länge loppet är igång tjänar du lite pengar”, tillade Winklevoss.

Argument mot Bitcoin

Vissa har uttryckt många argument mot Bitcoin under det senaste decenniet. Den digitala tillgången har genomgått flera flyktiga cykler och stigit dramatiskt i pris följt av efterföljande retracementperioder – ibland ser de upp till 80% eller mer av prisnedgången över tid innan de återupptar sin uppåtgående trend.

Guldadvokat och finanskommentator Peter Schiff har vid flera tillfällen uttalat sin skeptiska ståndpunkt om Bitcoin. “Nu när #Bitcoin har nått 50 000 dollar. Jag måste erkänna att ett steg upp till 100 000 dollar inte kan uteslutas, “Schiff sa i en Tweet från februari 2021 och tillade:

”En flyttning ner till noll kan dock inte uteslutas heller. Även om en tillfällig flytt upp till $ 100K är möjlig är en permanent flyttning ner till noll oundviklig. Om du inte vill spela, köp #guld. ”

Andra har också kallat Bitcoin en bubbla, som den ryska politiker Anatoly Aksakov i början av 2021. Dessutom visade Kenneth Rogoff, professor vid Harvard University, att vara tveksam till BTC i januari 2021. ”Jag har varit en Bitcoin-skeptiker, och säkerligen, priset har stigit, men det finns typ av en ultimat fråga om vad som är nyttan, sa Rogoff till Bloomberg. ”Är det bara värdefullt för att människor tycker att det är värdefullt? Det är en bubbla som skulle sprängas, tillade han.

Ändå, även om Bitcoin inte tekniskt ”stöds” av någonting, är det inte heller knutet till något specifikt lands skuld eller kamp. Det drivs av folket, är gränslöst och gör det möjligt för användare att hålla och kontrollera sina egna medel, såväl som transaktioner globalt snabbt. Tillgången har uthärdat sin rättvisa andel av motgångar sedan starten och har ökat i antagande för varje cykel.

Source link