USA: s domare avvisar motion mot Bancor efter att ha funnit påståenden som är otillräckliga för att ge den behörighet – Reglering Bitcoin News

USA: s domare avvisar motion mot Bancor efter att ha funnit påståenden som är otillräckliga för att ge den behörighet – Reglering Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 25, 2021 by Bitcoinera
6
En federal domare på Manhattan har avvisat en grupptalan om värdepappersbedrägeri mot Bancor efter att ha beslutat att kärandens anklagelser inte räckte för att ge domstolen behörighet. Enligt en rapport representerar avskedandet av ärendet det första avgörandet “i en serie liknande ärenden inlämnade av kryptoinvesterare representerade av Selendy & Gay och Roche Cyrulnik.” Amerikanska domstolar
us-judge-dismisses-motion-against-bancor-after-finding-allegations-inadequate-to-give-it-jurisdiction.jpg


En federal domare på Manhattan har avvisat en grupptalan om värdepappersbedrägeri mot Bancor efter att ha beslutat att kärandens anklagelser inte räckte för att ge domstolen behörighet. Enligt en rapport representerar avskedandet av ärendet det första avgörandet “i en serie liknande ärenden inlämnade av kryptoinvesterare representerade av Selendy & Gay och Roche Cyrulnik.”

Amerikanska domstolar har ingen behörighet

I sin talan mot Bancor, som har kontor i Schweiz och Israel, hade de klagande som leddes av Timothy Holsworth hävdat att protokollets ”BNT-token är en säkerhet och därmed faller under amerikansk värdepapperslag.” Dessutom hävdade kärandena också att Bancor hade “gjort många falska uttalanden och utelämnanden som ledde till att rimliga investerare drog slutsatsen att BNT-tokens inte var värdepapper.”

Men i sitt försvar motverkade Bancor med att hävda att en amerikansk rättegång skulle vara “olämplig på grund av företagets internationella och geografiska karaktär.” Enligt en rapport är Bprotocol Foundation införlivad enligt schweizisk lag och organisationen har kontor i Zug, Schweiz och Tel Aviv, Israel. Dessutom bor de fyra grundarna av Bancor i Israel.

Amerikanska investerare jämfört med icke-amerikanska utgivare

Under sitt inlägg hade klagandena insisterat på de 587 BNT-tokens som köptes den 4 september 2019 av en bosatt i Wisconsin, William Zhang gav amerikanska domstolar behörighet. Zhang, som ursprungligen lämnade in rättegången, köpte tokens till ett värde av 212,50 dollar på Coss, ett digitalt börs baserat i Singapore. Men när han avslog ärendet sade den amerikanska domaren Alvin Hellerstein:

Oavsett var Bancors nuvarande affärsställe är New York inte ett rimligt och bekvämt ställe att föra denna tvist.

Utöver rättegången mot Bancor har kärandena ingett talan mot emittenter av EOS, TRX, KNC och OMG. Centraliserade börser baserade utanför USA som Binance och Kucoin ingår också i stämningen.

Vad tycker du om detta beslut från en amerikansk domare? Du kan dela dina åsikter i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link