US SEC förväntas införa en “rättvis summa” av förordningen om kryptovalutor, säger tidigare ordförande – Reglering Bitcoin News

US SEC förväntas införa en “rättvis summa” av förordningen om kryptovalutor, säger tidigare ordförande – Reglering Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 19, 2021 by Bitcoinera
2
Tidigare SEC-ordförande Harvey Pitt säger att han förväntar sig en “skälig mängd” kryptoreglering som kommer från US Securities and Exchange Commission (SEC) efter bekräftelsen av den nya ordföranden. Tidigare SEC-ordförande förväntar sig en “rättvis mängd” av den nya kryptoförordningen Harvey Pitt pratade om framtiden för kryptovalutareglering under den nya ordföranden, Gary Gensler, i en intervju
sec-gensler-crypto-regulation.jpg


Tidigare SEC-ordförande Harvey Pitt säger att han förväntar sig en “skälig mängd” kryptoreglering som kommer från US Securities and Exchange Commission (SEC) efter bekräftelsen av den nya ordföranden.

Tidigare SEC-ordförande förväntar sig en “rättvis mängd” av den nya kryptoförordningen

Harvey Pitt pratade om framtiden för kryptovalutareglering under den nya ordföranden, Gary Gensler, i en intervju med Bloomberg Friday. Pitt är den amerikanska advokaten som tjänstgjorde som den 26: e ordföranden för US Securities and Exchange Commission (SEC), från 2001 till 2003.

Med Coinbases marknadsdebut via en direkt notering på Nasdaq frågades Pitt vad han förväntar sig att hända med regleringen av kryptovalutor och kryptovalutabörser. Den tidigare SEC-ordföranden sa:

Jag förväntar mig att få se en hel del reglering av kryptovalutor. Just nu tror jag att reglerna är oklara.

”Huruvida vissa erbjudanden innebär värdepapper eller inte är oklart. Det finns en sannolik sannolikhet att SEC kommer att gå vidare. Gary Gensler är expert på kryptovalutor. Han har lärt om dem. Han är en marknadsexpert, fortsatte Pitt. “Jag förväntar mig att tydliga vägregler utvecklas under hans ledning.”

Gensler, en kryptoprofessor vid Massachusetts Institute of Technology (MIT), bekräftades förra veckan som ordförande för SEC. Han svor på kontoret på lördag som medlem i SEC.

Pitt frågades också om SEC skulle vara regulator för kryptovalutor eller om det borde vara Commodity Futures Trading Commission (CFTC), där Gensler var en tidigare ordförande. Pitt menade vidare:

Det finns en riktig fråga om var jurisdiktioner ligger och det kan finnas ett behov av att förtydliga lagstiftningen. SEC har redan intagit ståndpunkten att bitcoin och ethereum inte är värdepapper och därför finns det inget lagligt engagemang från SECs sida.

Den tidigare ordföranden förklarade vidare att företag som Coinbase, “som effektivt gör marknader för kryptovalutor”, är föremål för SEC-regler, därför kommer kommissionen indirekt att påverka hur dessa kryptovalutor marknadsförs.

Nyligen sade SEC-kommissionär Hester Peirce också att hon är “optimistisk” att SEC under “den nya ordföranden som har djup kunskap om kryptomarknaderna” kan bygga ett bra regelverk för kryptovalutor.

Tror du att SEC kommer att införa många nya kryptobestämmelser? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link