Unga koreaner är mindre uppmärksamma på kryptobeskattning än äldre generationer, undersökningsresultat – skatter Bitcoin News

Unga koreaner är mindre uppmärksamma på kryptobeskattning än äldre generationer, undersökningsresultat – skatter Bitcoin News

Bitcoin Värde
maj 4, 2021 by Bitcoinera
6
Motståndarna till regeringens plan att beskatta vinster från kryptovalutahandel är fler än sydkoreaner under 20-talet, visar en ny undersökning. Representanter för andra åldersgrupper är mer öppna för den föreslagna beskattningen av investeringar i virtuella tillgångar. Nästan hälften av unga koreaner avvisar skatt på kryptovinster Enligt undersökningen stöder lite mer än hälften av sydkoreanerna beskattningen av
shutterstock_394356682.jpg


Motståndarna till regeringens plan att beskatta vinster från kryptovalutahandel är fler än sydkoreaner under 20-talet, visar en ny undersökning. Representanter för andra åldersgrupper är mer öppna för den föreslagna beskattningen av investeringar i virtuella tillgångar.

Nästan hälften av unga koreaner avvisar skatt på kryptovinster

Enligt undersökningen stöder lite mer än hälften av sydkoreanerna beskattningen av vinster från kryptovalutahandel, rapporterade lokala medier på måndagen. I siffror stöder 53,7 procent av respondenterna myndigheternas initiativ att ta ut skatt på kapitalvinster från affärer med digitala pengar, medan 38,3 procent motsätter sig det.

Unga koreaner är mindre uppmärksamma på kryptobeskattning än äldre generationer, undersökningsresultat

Men ungdomar i landet, eller de mest aktiva kryptovalutaanvändarna, är mer benägna att hålla med. 47,8 procent av de tillfrågade mellan 20 och 29 år uppgav att de var emot den planerade skatten, fler än de som är för, 47,5 procent.

Den största andelen av anhängare är bland medborgarna i 40-talet (62,1 procent), följt av de i 50-talet (57,2 procent) och 30-talet (55,4 procent). Något mer än hälften av befolkningen i åldern 70 år och äldre (52,6 procent) instämde i den föreslagna beskattningen, visar den enkät som genomfördes av Realmeter bland 500 koreanska invånare i åldern 18 år och äldre.

Majoriteten av koreanska kvinnor stöder Seouls skatteplan

Undersökningen, beställd av YTN-nyhetskanalen, visar också att koreanska kvinnor är mer benägna att acceptera kryptobeskattning än män. Enligt uppgifterna från Yonhap gick 60 procent av de kvinnliga respondenterna överens med regeringens försök att införa skatt på vinster från kryptoinvesteringar nästa år, medan endast cirka en tredjedel uttryckte sin invändning. Fördelningen mellan manliga deltagare delas nästan i hälften – 47,3 procent stöder åtgärden och 45,7 procent motsätter sig den.

Unga koreaner är mindre uppmärksamma på kryptobeskattning än äldre generationer, undersökningsresultat

En rapport från The Korea Herald konstaterar att ungdomar är de mest aktiva deltagarna i kryptorummet. Tidningen citerar siffror från lagstiftaren Kwon Eun-hee och avslöjar att 2,35 miljoner koreaner i 20- och 30-talen har handlat mynt minst en gång på någon av landets fyra största kryptovalutor. Från och med januari 2022 planerar regeringen i Seoul att beskatta vinster från sådana affärer till 20% för belopp som överstiger 2,5 miljoner koreanska won (cirka 2200 $).

Vad tycker du om den planerade skatten för kryptovalutainvesteringar i Sydkorea? Dela dina tankar om ämnet i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Krypto, Kryptovalutor, vinster, generationer, inkomst, koreaner, plan, omröstning, vinst, Sydkorea, undersökning, skatt, beskattning, ung

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link