Unga investerare i Storbritannien föredrar kryptovalutor framför aktier – Bitcoin-nyheter

Unga investerare i Storbritannien föredrar kryptovalutor framför aktier – Bitcoin-nyheter

Bitcoin Värde
april 26, 2021 by Bitcoinera
2
Den stora amerikanska finansiella gruppen Charles Schwab har genomfört en undersökning och fann att unga brittiska investerare är dubbelt så benägna att köpa kryptovalutor, som bitcoin, som att köpa aktier. Företaget säger att det tittar noga på kryptoutrymmet men behöver “ytterligare tydlighet från tillsynsmyndigheterna” innan man överväger att tillhandahålla kryptotjänster direkt till kunderna. Charles Schwabs
charles-schwab.jpg


Den stora amerikanska finansiella gruppen Charles Schwab har genomfört en undersökning och fann att unga brittiska investerare är dubbelt så benägna att köpa kryptovalutor, som bitcoin, som att köpa aktier. Företaget säger att det tittar noga på kryptoutrymmet men behöver “ytterligare tydlighet från tillsynsmyndigheterna” innan man överväger att tillhandahålla kryptotjänster direkt till kunderna.

Charles Schwabs Crypto Survey

Den amerikanska finansgruppen Charles Schwab, som har cirka 31,9 miljoner aktiva mäklarkonton, avslöjade resultaten av sin investeringsundersökning förra veckan, rapporterade Reuters.

Undersökningen, som genomfördes mellan februari och mars, fick 1 000 svar. Respondenterna var brittiska investerare över 18 år som har minst en typ av investering ur en lista över tillgångar, inklusive aktier, obligationer, depositionsbevis (CD-skivor), börshandlade fonder (ETF) och CFD-kontrakt.

Charles Schwab fann att 51% av tusenåriga och Gen Z-investerare mellan 18 och 37 handlade eller ägde kryptovalutor, en ökning från 44% i maj förra året. Dessutom ser 70% kryptovalutor som en bra investering. Under tiden handlade endast 8% av investerare över 55 år med kryptovalutor. Som jämförelse köpte eller innehade 25% av unga investerare aktier.

Charles Schwabs pressmeddelande som presenterar enkätuppgifterna:

Eftersom fler ungdomar köper spekulativa produkter finns det en rädsla för att dessa investerare inte diversifierar sina portföljer tillräckligt för att mildra riskerna om kryptovalutamarknaderna sjunker.

Undersökningsresultaten visade vidare att sju av tio unga investerare var osäkra på hur man skyddade mot förluster i den nuvarande finansiella miljön.

Charles Schwab UK: s vd Richard Flynn berättade för Business Insider att undersökningen ger en inblick i mängden risk som unga investerare tar på sig. Han sa: ”Kryptovalutor verkar vara månadens smak. Det är viktigt att komma ihåg att det här är spekulativa tillgångar som inte passar inom traditionella tillgångsallokeringsmodeller. ”

Flynn varnade sedan: “Även om den framtida avkastningen är frestande, bör investerare vara medvetna om att den är lika mottaglig för utbud och efterfrågan, men kommer inte nödvändigtvis att ha det inneboende värdet bakom sig.”

I sin affärsuppdatering förra veckan pratade Charles Schwabs VD Walt Bettinger om kryptovaluta. Han sa att hans företag tittar “noga” och “försiktigt” på kryptomarknaden och väntar på tillsynsmyndigheter att ge mer vägledning kring de digitala valutorna innan de överväger att erbjuda kryptomöjligheter på sin plattform.

Betonade att “ytterligare tydlighet från tillsynsmyndigheter skulle vara viktigt innan vi skulle överväga att erbjuda en handelsupplevelse i detaljhandeln på krypto”, menade han:

Vi tittar noga. Vi känner igen vad som händer. Vi skulle vilja se mer tydlig reglering. Om och när det kommer, kan du förvänta dig att Schwab är en spelare i det området på samma sätt som det har varit en spelare i andra investeringsmöjligheter över hela spektrumet.

Vad tycker du om denna Charles Schwab-undersökning och tycker du att företaget ska erbjuda kryptotjänster? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link