UK Forms Taskforce för lanseringen av Digital Sterling

UK Forms Taskforce för lanseringen av Digital Sterling

Bitcoin Värde
april 19, 2021 by Bitcoinera
20
Storbritannien har blivit det senaste landet som planerar en lansering av en centralbank digital valuta (CBDC) när kansler Rishi Sunak tillkännagav på måndagen bildandet av en gemensam arbetsgrupp av HM Treasury och Bank of England (BoE). “Vi lanserar en ny arbetsgrupp mellan statskassan och Bank of England för att samordna undersökningsarbetet med en potentiell centralbanks


Storbritannien har blivit det senaste landet som planerar en lansering av en centralbank digital valuta (CBDC) när kansler Rishi Sunak tillkännagav på måndagen bildandet av en gemensam arbetsgrupp av HM Treasury och Bank of England (BoE).

“Vi lanserar en ny arbetsgrupp mellan statskassan och Bank of England för att samordna undersökningsarbetet med en potentiell centralbanks digitala valuta (CBDC)”, sa Sunak när han talade till en konferens inom finansbranschen.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Det senaste steget ses som landets steg mot de växande hoten från en kryptovalutaekonomi. Sunak twittrade till och med namnet ‘Britcoin’, men inga sådana namn godkändes officiellt.

Föreslagna artiklar

Är det dags för banker att flytta över och skapa utrymme för Blockchain? Gå till artikel >>

Trots det progressiva steget klargjorde den brittiska centralbanken att inget officiellt beslut ännu har fattats att införa den digitala versionen av pundet, och arbetsgruppen kommer endast att samarbeta brett med intressenter om fördelarna, riskerna och praktiska aspekterna av ett CBDC.

Den monetära tillsynsmyndigheten specificerade dock att en sådan digital version av pund inte kommer att påverka den kontantbaserade ekonomin och det befintliga monetära systemet.

Med Kina som en föregångare bland de stora ekonomierna för att lansera en digital valuta överväger nu centralbanker runt om i världen lanseringen av sina respektive digitala fiats. Dessutom deltog BoE i ett tidigare bildat konsortium av flera globala toppbanker för att studera genomförbarheten av ett CBDC.

Återvinner ekonomisk dominans

Å andra sidan syftar Sunaks plan till att dra ut Storbritannien ur de ekonomiska effekterna av Brexit genom innovation.

”Vår vision är en mer öppen, grönare och mer tekniskt avancerad sektor för finansiella tjänster. Storbritannien är redan känt för att vara i framkant inom innovation, men vi måste gå längre, säger kanslern.

”De steg jag har skisserat idag, för att öka växande fintech, driva gränserna för digital finansiering och effektivisera våra finansmarknader, kommer att driva oss framåt. Och om vi kan fånga den extraordinära potentialen med teknik, kommer vi att cementera Storbritanniens position som världens främsta finansiella centrum. ”

Source link