Turkiskt kryptobörs stoppar handeln bland rapporter om polisrazzia

Turkiskt kryptobörs stoppar handeln bland rapporter om polisrazzia

Bitcoin Sverige
april 25, 2021 by Bitcoinera
5
Stora turkiska kryptovalutautbyte Thodex har plötsligt stoppat handel och uttag mitt under rapporter om polisrazzier, Cointelegraph Turkiet rapporterade på torsdagen. Thodex Postad ett officiellt tillkännagivande på Twitter på torsdag där man informerade användarna om att det har stoppat transaktioner under en period av fyra till fem dagar. Enligt ett uttalande stoppade plattformen handel och uttag
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvYjNhYjA5NTgtNTVhMS00YTExLTgyYjQtNmRjOTdhM2YzODdmLmpwZw.jpgStora turkiska kryptovalutautbyte Thodex har plötsligt stoppat handel och uttag mitt under rapporter om polisrazzier, Cointelegraph Turkiet rapporterade på torsdagen.

Thodex Postad ett officiellt tillkännagivande på Twitter på torsdag där man informerade användarna om att det har stoppat transaktioner under en period av fyra till fem dagar. Enligt ett uttalande stoppade plattformen handel och uttag på grund av ett påstått partnerskap med ”världsberömda banker och finansieringsföretag” för att förbättra sina tjänster.

Thodex sa att dess kunder inte borde vara oroliga för sina investeringar och uppgav att “användare kommer att informeras regelbundet” under avstängningsperioden. Utbytet hade tidigare meddelat en sex timmars lång underhållspaus på tisdag.

Den plötsliga avstängningen av handel och uttag har berört kryptosamhället, eftersom börsen har blivit tyst sedan meddelandet om avbrottet.

Lokala publikationer spekulerade i att avstängningen skulle kunna vara en del av en exitbedrägeri bland rapporter om att företagets grundare, Faruk Fatih Özer, har flykt till Thailand med krypto till ett värde av 2 miljarder dollar. Grundaren lämnade enligt uppgift Istanbul flygplats på tisdag, medan lokala myndigheter har inlett en brottsutredning mot företaget och plundrat Thodex kontor.

Thodex svarade inte på Cointelegraphs önskemål om kommentarer.

Nyheten kommer mitt i en ny våg av oro över den turkiska regeringens inställning till kryptovalutareglering. Landets centralbank tillkännagav officiellt ett förbud mot kryptobetalningar som träder i kraft den 30 april.

Ytterligare rapportering av Erhan Kahraman och Ayse Karaman.