Turkiet: Vebitcoin Investigation leder till fyra arresterade

Turkiet: Vebitcoin Investigation leder till fyra arresterade

Köpa Bitcoins
april 25, 2021 by Bitcoinera
6
Turkiets tjänstemän har blockerat Vebitcoin bankkonton på land. Åtgärden kom efter att Vebitcoin meddelade att den ospecificerade ekonomiska belastningen ledde till beslutet att stoppa all sin verksamhet. Med Turkiets kryptovalutaförbud över kryptovärlden har många turkiska kryptobörser kastats under mikroskopet. Nyligen arresterade turkiska myndigheter fyra anställda kopplade till Vebitcoin-utredningen om anklagelser om bedrägeri. I ett uttalande
turkey.png


Kalkon

Turkiets tjänstemän har blockerat Vebitcoin bankkonton på land. Åtgärden kom efter att Vebitcoin meddelade att den ospecificerade ekonomiska belastningen ledde till beslutet att stoppa all sin verksamhet.

Med Turkiets kryptovalutaförbud över kryptovärlden har många turkiska kryptobörser kastats under mikroskopet. Nyligen arresterade turkiska myndigheter fyra anställda kopplade till Vebitcoin-utredningen om anklagelser om bedrägeri.

I ett uttalande sa Mehmet Nadir Yağcı, en åklagare i den sydvästra staden Muğla ”Efter sök- och beslagsåtgärder som utförts vid företagets huvudkontor och på vissa adresser, fängslades fyra personer, som är företagsledare och anställda. Undersökningen utförd av direktoratet för cyber Brottsgrenen i Muğla polisavdelning utförs på ett mångfacetterat och noggrant sätt. ”

En handelsplattform för digital tillgång, Vebitcoin var bland de största i Turkiet med nästan 60 miljoner dollar i daglig volym, och Bitcoin svarade för hälften av sin handelsaktivitet.

”På grund av den senaste utvecklingen inom kryptopengebranschen fanns det en mycket högre densitet i vår verksamhet än väntat. Vi skulle vilja beklaga att denna situation har lett oss till en mycket svår process, ” tillkännagivandet på Vebitccoins webbplats läses delvis.

“Vi har beslutat att upphöra med vår verksamhet för att uppfylla alla regler och anspråk.” Vebitcoin har blivit det andra turkiska kryptobörsen på en vecka för att möta problem efter att myndigheterna fängslat mer än ett dussin personer med band till Thodex.

Arrestationerna och avstängningarna kommer efter en överraskande “attack” från Turkiets nyutnämnda centralbanksguvernör. Förbudet mot kryptovalutor i Turkiet träder i kraft den 30 april. Förbudet har varit en het fråga, eftersom Turkiets oppositionsledare har uttryckt sitt stöd för kryptovaluta.

Läs mer: Sydkoreas skattemyndighet beslagar kryptovalutor som är värda 25 miljoner dollar från skattefläckar

Source link