Turkiet uppdaterar kryptovalutareglering bland betalningsförbud och kollapsande utbyten – Reglering Bitcoin News

Turkiet uppdaterar kryptovalutareglering bland betalningsförbud och kollapsande utbyten – Reglering Bitcoin News

Bitcoin Värde
maj 2, 2021 by Bitcoinera
2
Den turkiska regeringen har uppdaterat landets regler för kryptovaluta efter förbudet mot kryptovalutor för betalningar och misslyckande med kryptoutbyte. Publicerad i den officiella tidningen på lördag lägger den nya regeln till kryptohandelsplattformar i listan över enheter som omfattas av anti-penningtvätt (AML) och kampen mot finansiering av terrorism (CFT). I officiella tidningen anges att landets senaste
turkey-regulation1.jpg


Den turkiska regeringen har uppdaterat landets regler för kryptovaluta efter förbudet mot kryptovalutor för betalningar och misslyckande med kryptoutbyte.

  • Publicerad i den officiella tidningen på lördag lägger den nya regeln till kryptohandelsplattformar i listan över enheter som omfattas av anti-penningtvätt (AML) och kampen mot finansiering av terrorism (CFT).
  • I officiella tidningen anges att landets senaste utvidgning av regler som omfattar kryptovalutatransaktioner skulle få omedelbar verkan. Kryptotjänstleverantörer måste nu följa befintliga regler.
  • Regeringen sa tidigare att den planerar att inrätta en central depåbank för att eliminera motpartsrisk bland andra bestämmelser.
  • Turkiets centralbank förbjöd nyligen användningen av kryptovalutor för betalningar. Efter förbudet stoppade två turkiska kryptovalutabörser, Thodex och Vebitcoin, handeln plötsligt och utreds nu för bedrägeri.
  • Sex personer har fängslats i samband med bedrägeriutredningen av kryptobörsen Thodex, vars VD Faruk Fatih Ozer har flytt från landet. Turkiska myndigheter och Interpol letar efter honom i fyra länder.

Vad tycker du om att Turkiet utvidgar AML- och CFT-reglerna till kryptovalutabörser? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link