Top Auction House Sotheby’s accepterar kryptovalutor via Coinbase för fysisk konst – Bitcoin News

Top Auction House Sotheby’s accepterar kryptovalutor via Coinbase för fysisk konst – Bitcoin News

Bitcoin Värde
maj 4, 2021 by Bitcoinera
5
Sotheby’s, världens största auktionshus, kommer att börja acceptera kryptovalutor för fysisk konst. Den första auktionen för vilken bitcoin och eter kommer att accepteras är Banksys Love is in the Air-bilden på samtidaauktion för samtida konst. Stycket beräknas säljas för mellan 3 miljoner dollar och 5 miljoner dollar. Sotheby’s accepterar Bitcoin och Ether Sotheby’s meddelade på
sothebys.jpg


Sotheby’s, världens största auktionshus, kommer att börja acceptera kryptovalutor för fysisk konst. Den första auktionen för vilken bitcoin och eter kommer att accepteras är Banksys Love is in the Air-bilden på samtidaauktion för samtida konst. Stycket beräknas säljas för mellan 3 miljoner dollar och 5 miljoner dollar.

Sotheby’s accepterar Bitcoin och Ether

Sotheby’s meddelade på tisdag att man kommer att börja acceptera kryptovaluta via Coinbase. Enligt auktionshuset är det första gången kryptovalutor accepteras för betalningar för fysisk konst.

Sotheby’s grundades 1744 och beskrev sig som världens största marknadsplats för konst och lyx. Med ett nätverk av specialister som spänner över 40 länder och 44 avdelningar ”är vi värd för över 600 auktioner årligen och erbjuder ett urval av kategorier som är tillgängliga för omedelbart köp via både digitala och fysiska shoppingupplevelser samt privat försäljning”, dess webbplatsinformation. Artprice.com rankar Sotheby’s som nummer ett auktionshus efter omsättning, följt av Christie’s.

Sothebys VD Charles Stewart bekräftade på CNBC tisdag:

Det här är första gången kryptovalutor accepteras som betalningar för fysiska konstverk och vi är verkligen glada över att få detta att hända.

Han medgav att “Det är något vi har funderat på under ganska lång tid.” VD delade vidare: ”vi hade vår första NFT [non-fungible token] försäljning för några veckor tillbaka. Vi hade över 3000 anbudsgivare och deltagare i den försäljningsserien. ” Stewart tillade att populariteten av den försäljningen “fick oss att verkligen tro att vi måste ta detta nästa steg och börja utforska att acceptera krypto som betalningar för fysisk konst också.”

Coinbase förklarade på tisdag att Sotheby’s accepterar bitcoin och eterum för Banksys kärlek är i luften-bilden på deras samtidaauktion för samtida konst och Coinbase Commerce valdes som integrationspartner. Enligt Sothebys VD beräknas biten sälja för 3 till 5 miljoner dollar.

Det Nasdaq-listade kryptobörsen utarbetade:

Genom en skräddarsydd lösning kommer Coinbase att stödja betalningar uppskattade i åtta siffror på Sothebys webbplats, och kommer dessutom att hjälpa till att hantera prisfluktuationer.

“Auktionen den 12 maj kommer att genomföras i USD, men köparen och konstnären kommer att ha möjlighet att handla i antingen krypto- eller fiatvalutor”, klargjorde Coinbase.

På frågan om Sotheby’s kommer att behålla kryptovalutor i balansräkningen förklarade VD att hans företag har ett avtal med ägaren och avsändaren av målningen och det kommer i slutändan att vara upp till dem. Han noterade dock att med partnerskapet med Coinbase är det också en “möjlighet” att hålla kryptovalutor.

Ett digitalt konstverk med titeln “Everydays – The First 5000 Days” av den amerikanska konstnären Mike Winkelmann, även känd som Beeple, såldes för 69 346 250 $ på Christie’s i mars. Det var den första icke-fungibla token (NFT) som någonsin erbjöds på Christie’s.

Vad tycker du om att Sotheby’s accepterar kryptovalutor? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link