Tokyo-baserad start lanserar miljövänlig Blockchain-plattform för koloffsetkredit

Tokyo-baserad start lanserar miljövänlig Blockchain-plattform för koloffsetkredit

Köpa Bitcoins
april 8, 2021 by Bitcoinera
4
XELS, en av de bästa nystartade företag som koncentrerar sig på att lösa klimatförändringar genom att öka deltagande och öppenhet på koldioxidmarknaderna, kommer att lista sina XELS token på Bittrex Global den 8 april 2021. Både företag och privatpersoner kommer att få tillgång till en blockchain-baserad koldioxidoffsetplattform, med fokus på tokeniserade frivilliga koldioxidkompensationskrediter först. Företag
xels.png


XELS, en av de bästa nystartade företag som koncentrerar sig på att lösa klimatförändringar genom att öka deltagande och öppenhet på koldioxidmarknaderna, kommer att lista sina XELS token på Bittrex Global den 8 april 2021.

Både företag och privatpersoner kommer att få tillgång till en blockchain-baserad koldioxidoffsetplattform, med fokus på tokeniserade frivilliga koldioxidkompensationskrediter först. Företag som vill sända sitt engagemang för minskning av koldioxidavtryck till konsumenterna skulle lockas av dessa krediter.

Sedan uppfattningen av koldioxidmarknaderna hindrades effektiviteten av koldioxidförsäljning och handel av bedrägerier. Ibland skulle de dåliga skådespelarna sälja falska eller utgångna krediter, och ”återvinning” -bedrägeri har orsakat dubbla utgifter för icke-pensionerade krediter.

Tack och lov är blockchain-tekniken perfekt för att mildra bedrägerier eftersom transaktioner inte kan modifieras, reverseras eller dupliceras. Tokeniserade koldioxidkrediter som har gått i pension kommer också att ”brännas”.

”Vi tror att decentralisering är det enda sättet som koldioxidmarknaderna kan fungera effektivt. XELS gör det möjligt för branschen att hålla öppna, transparenta register – från generation, till försäljning till pension. Att göra det enkelt för företag att på ett transparent sätt kompensera sitt koldioxid utan rädsla för bedrägerier kommer att göra dem ännu mer villiga att bekämpa den globala uppvärmningen, och det kommer att betala utdelning så långt konsumenternas förtroende är att de verkligen vill göra en skillnad för miljön, ”

Takeshi Nojima, grundare och VD för XELS

Europeiska länder – där företag köper efterlevnadskrediter för att undvika att drabbas av tunga skatter – ligger redan före spelet, med Japan bakom sig. Många börsnoterade företag i Japan, de som vill engagera sig i premiärministern Yoshihide Sugas mål att uppnå nollutsläpp av inhemska utsläpp till 2050, uttrycker sina intressen för XELS.

XELS-plattformstoken kommer att handlas på Bittrex Global från och med den 8 april 2021.

Source link