Token-Driven Karaoke Platform får en boost i Sydkorea när pandemi träffar över 2100 sångrum – Blockchain Bitcoin News

Token-Driven Karaoke Platform får en boost i Sydkorea när pandemi träffar över 2100 sångrum – Blockchain Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 18, 2021 by Bitcoinera
10
Coronavirus-driven lockdowns och sociala distansgränser påverkar människors sätt att underhålla sig själva, som att åka till karaoke. I Sydkorea är den aktiviteten för populär, och trots COVID-19-utbrottet försöker kryptoindustrin dra nytta av det. Somesing: En blockchain-baserad Karaoke-app Per Fn News, Somesing, en blockchain-baserad karaoke-app, slog redan 400 000 användares milstolpe. Siffran är betydande med tanke
token-driven-karaoke-platform-gets-a-boost-in-south-korea-as-the-pandemic-hit-over-2100-signing-rooms.jpg


Coronavirus-driven lockdowns och sociala distansgränser påverkar människors sätt att underhålla sig själva, som att åka till karaoke. I Sydkorea är den aktiviteten för populär, och trots COVID-19-utbrottet försöker kryptoindustrin dra nytta av det.

Somesing: En blockchain-baserad Karaoke-app

Per Fn News, Somesing, en blockchain-baserad karaoke-app, slog redan 400 000 användares milstolpe. Siffran är betydande med tanke på att den fördubblar användarbasen (195 000) de senaste sex månaderna.

Karaokes hobby är som normen i flera asiatiska länder, och koronaviruspandemin slog ner denna sektor kraftigt.

Enligt siffror som publicerats av lokala medier måste faktiskt minst 2137 “noraebang” -företag stängas över Sydkorea sedan utbrottet startade. Siffran är den lägsta nivån som någonsin registrerats, säger Shopping Center Information Research Institute.

“Noraebang” är det koreanska namnet som ges till privata sångrum, översatt till västländernas språk som karaokeplatser. Sydkoreaner har för vana att gå med vänner och till och med arbetskamrater efter att ha avslutat sina plikter att sjunga i noraebangs.

Token-Driven Karaoke Platform får en boost i Sydkorea när pandemi träffar över 2100 sångrum

Somesings plattform låter människor sjunga med på sina favoritlåtar och ladda upp dem i appen. Dessutom belönar appen aktiva användare med tokens från andra användare eller vänner beroende på deras popularitet.

Men hälften av mynten kommer att finansiera plattformen, som att betala för underhållskostnader och upphovsrättsavgifter, säger företaget bakom blockchain-appen. Populariteten för Somesing har ökat i Sydkorea, eftersom den har presenterats på stora TV-kanaler.

Sydkoreansk underhållningssektor som förlitar sig på Tokenization-lösningar

Andra underhållningssektorer har också kämpat med sina företag. Fortfarande har tokenization erbjudit ett alternativ under dessa tider.

Fn News markerade en resebaserad blockchain-plattform som fördubblade sin användarbas under de senaste tre månaderna.

Mjölk förlitar sig på en symbol som kan användas för att skaffa böcker och människor kan byta ut den mot kuponger i e-handelsbutiker som Shinsaegae.

Inom bioindustrin är Moviebloc en annan blockchain-driven tjänst som erbjuder sydkoreanska filmskapare ett alternativ för att visa upp sitt arbete. Plattformens användare kan tjäna tokens genom att skriva recensioner och betygsfilmer, vars mynt kan bytas i inhemska kryptobörser.

Vad tycker du om den här karaoke-tokeniseringsidén i Sydkorea? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link