ThinkMarkets går in på valutamarknaden i Japan med nytt förvärv

ThinkMarkets går in på valutamarknaden i Japan med nytt förvärv

Bitcoin Värde
februari 20, 2021 by Bitcoinera
6
ThinkMarkets har förvärvat det japanska valutaföretaget Japan Affiliate i ett drag som gör det möjligt för det multireglerade mäklarföretaget att erbjuda sin tjänst i det asiatiska landet. Detta tillkännagivande sammanfaller också med öppningen av ThinkMarkets kontor i Tokyo. Även om ThinkMarkets har regler i många andra jurisdiktioner, är det inte tillräckligt eftersom inga sådana pass


ThinkMarkets har förvärvat det japanska valutaföretaget Japan Affiliate i ett drag som gör det möjligt för det multireglerade mäklarföretaget att erbjuda sin tjänst i det asiatiska landet. Detta tillkännagivande sammanfaller också med öppningen av ThinkMarkets kontor i Tokyo.

Även om ThinkMarkets har regler i många andra jurisdiktioner, är det inte tillräckligt eftersom inga sådana pass erkänns och FX-mäklare behöver få JFSA-tillstånd för att göra affärer i Japan.

Baserat i Tokyo och licensierat av Financial Services Agency (JFSA), har Japan Affiliate en typ 1 Financial Operator Business Operator-licens. Affären tillåter det nyförvärvade företaget att erbjuda kunderna ThinkMarkets egen handelsplattform ThinkTrader, som snart lanseras i Japan.

“Tokyo är ett av världens största valutahandeln, så expansionen av vårt erbjudande av mäklartjänster med tillägg av FX i Japan är en spännande milstolpe för oss när vi fortsätter vår globala expansion”, säger Nauman Anees, VD för ThinkMarkets.

ThinkTrader-plattformen tillåter också japanska investerare att handla CFD: er baserat på kryptovalutor dygnet runt, inklusive på helgerna. Krypto-tillgångsrelaterade OTC-derivattransaktioner inkluderades enligt lagen om finansiella instrument och utbyte, per senaste ändringar som trädde i kraft i maj 2020.

Föreslagna artiklar

Trender och framtiden för Bitcoin 2020 Gå till artikeln >>

Non-stop kryptovalutahandel kommer att vara en stark försäljningsargument för ThinkMarkets i Japan, eftersom det enorma utbudet av volatilitet som visas i dessa instrument skapar en idealisk miljö för investerare i CFD.

De japanska marknaderna är emellertid kända som “cutthroat” när det gäller konkurrens och spreadar, vilket i sig innebär en nackdel för detaljhandelsmäklare. Dessutom är den maximala hävstången för detaljhandlare också begränsad till 1:25 och 1: 100 för institutionella kunder. Det finns så många begränsningar för att använda vissa handelsstrategier som säkring, arbitrage, skalning och EA.

Tillbaka i 2017 förvärvade företaget leverantören av mobilappar, Trade Interceptor. Sedan dess har företaget fokuserat om sitt mål med ett mobilcentrerat tillvägagångssätt, med ThinkMarkets som ser en solid uppgång i antalet transaktioner som görs på mobilen.

ThinkMarkets är ett multi-licensierat valutamarknadsföretag online, auktoriserat och reglerat av UK Financial Conduct Authority (FCA) och Australian Securities and Investments Commission (ASIC).

Dessutom har företaget utökat sitt globala fotavtryck genom sitt licensierade sydafrikanska företag. Leveransen av en handelsmiljö till den blomstrande japanska marknaden går hand i hand med företagets övergripande strategi att expandera i Asien och Stillahavsområdet, en av de största marknaderna för ThinkMarkets.

Source link