Thailands nya Cryptocurrency Regulation kräver att användare är fysiskt närvarande för öppna konton – Reglering Bitcoin News

Thailands nya Cryptocurrency Regulation kräver att användare är fysiskt närvarande för öppna konton – Reglering Bitcoin News

Bitcoin Värde
maj 4, 2021 by Bitcoinera
3
Den thailändska regeringen har enligt uppgift infört ett nytt kryptovalutakrav. Kryptoutbyten kommer att krävas för att verifiera användarnas identitet med en maskin som kräver att kunderna är fysiskt närvarande. Thailands nya kryptoregler Det thailändska kontoret för penningtvätt (Amlo) har meddelat att från och med juli “lokala digitala börser måste verifiera sina kunders identitet genom en”
thai-id1.jpg


Den thailändska regeringen har enligt uppgift infört ett nytt kryptovalutakrav. Kryptoutbyten kommer att krävas för att verifiera användarnas identitet med en maskin som kräver att kunderna är fysiskt närvarande.

Thailands nya kryptoregler

Det thailändska kontoret för penningtvätt (Amlo) har meddelat att från och med juli “lokala digitala börser måste verifiera sina kunders identitet genom en” dip-chip “-maskin som kräver att kunderna är fysiskt närvarande”, rapporterade Bangkok Post.

För närvarande görs kontoöppningsprocessen vid kryptobörser helt online. För att godkänna ett nytt konto måste utbyten säkerställa att de dokument som lämnas in av kunderna följer de regler som anges av Thai Securities and Exchange Commission (SEC) för KYC-processen (KYC) och lämplighetstest.

Dessutom måste dokumenten verifieras av relevanta myndigheter. Ansökan kommer att avslås om kunden skickade in falska dokument eller är bosatt i ett land där kryptovalutahandel är förbjuden.

Poramin Insom, grundare och chef för kryptohandelsplattform Satang Corp., förklarade:

Digitala tillgångsbörser har en skyldighet att rapportera alla transaktioner värda över 1,8 miljoner baht [$58,000] enligt penningtvättslagen och måste upprätta en databas för inspektioner av tillsynsmyndigheter.

Lagen mot penningtvätt trädde i kraft 1999 och kräver att enheter som driver finansiella företag och advokater, såsom investeringsrådgivare och fastighetsmäklare, ska rapportera alla transaktioner som uppfyller dess krav. De måste också behålla dokumentation och transaktionsdata som bevis i 5-10 år.

Dessutom kommer cirka 6 000 guldbutiker över hela landet att kräva att kunder visar sina ID-kort när de köper eller säljer guld till ett värde av över 100 000 baht kontant.

Emellertid förklarade verkställande direktören för Hua Seng Heng, Thanarat Pasawongse, att de flesta stora guldbutiker redan har använt dip-chip-maskiner för att verifiera kundernas identitet i fyra till fem år eftersom det är bekvämt.

I allmänhet måste kunder visa sina ID-kort för kontanttransaktioner på mer än 100 000 baht. En rapport måste lämnas in till Amlo för transaktioner värda över 2 miljoner och affärsoperatörer måste rapportera alla ”misstänkta” transaktioner till myndigheten.

Vad tycker du om det nya ID-verifieringskravet för att öppna ett kryptokonto i Thailand? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link