Tether (USDT) når $ 18,5 miljoner förlikning med NY AG

Tether (USDT) når $ 18,5 miljoner förlikning med NY AG

Köpa Bitcoins
februari 23, 2021 by Bitcoinera
7
Stablecoin Tether (USDT) och kryptobörsen Bitfinex har nått en överenskommelse med New York State Attorney General. Avtalet kräver att Tether och Bitfinex upphör med ytterligare handelsaktiviteter med New Yorkers, samt att betala $ 18,5 miljoner i påföljder, förutom att kräva ett antal steg för att öka transparensen, enligt ett meddelande från Office of the Attorney
bic_tether_printing_usdt-750x375.jpg.optimal.jpg



Stablecoin Tether (USDT) och kryptobörsen Bitfinex har nått en överenskommelse med New York State Attorney General.

Avtalet kräver att Tether och Bitfinex upphör med ytterligare handelsaktiviteter med New Yorkers, samt att betala $ 18,5 miljoner i påföljder, förutom att kräva ett antal steg för att öka transparensen, enligt ett meddelande från Office of the Attorney General (AGO) ).

“Denna resolution klargör att de som handlar virtuella valutor i staten New York som tror att de kan undvika våra lagar inte kan och kommer inte,” sa New York State Attorney General Letitia James.

Uppgörelse om tether (USDT)

Uppgörelsen kommer efter att en OAG-undersökning visade att iFinex, operatören av Bitfinex och Tether gjorde falska uttalanden om stödet till “tether” stablecoin, och om förflyttningen av hundratals miljoner dollar mellan de två företagen. Enligt OAG överförde Tether den 2 november 2018 hundratals miljoner dollar från Tethers bankkonton till Bitfinex.

Enligt ett tillkännagivande från Tether löser förlikningen anklagelser om offentliga upplysningar relaterade till ett lån som Tether gjorde till Bitfinex när börsen stötte på utmaningar med tillgång till cirka 850 miljoner dollar i medel som innehades av en betalningsbehandlare 2018. Detta lån hade gjorts för att säkerställa kontinuitet för Bitfinex kunder och har sedan dess återbetalats till fullo, inklusive ränta, sa Tether.

Tether meddelade i en tweet:

“Enligt villkoren i förlikningen erkänner vi inga fel, förlikningsbeloppet som vi har kommit överens om att betala till justitieministeriets kansli bör ses som ett mått på vår önskan att lägga denna fråga bakom oss och fokusera på vår verksamhet”

Växande lista över frågor

Det här är inte de enda frågor som har tagits upp av Tethers växande framträdande plats. Förra året infördes STABLE Act i den amerikanska kongressen, som, om den antas, kan vara förödande för Tether och andra stallmynt.

Lagen kräver banklicenser för stabila utgivare som USDT. Det föreslår ytterligare krav för Federal Reserve-rapportering. Det föreslår också godkännande av emissioner utöver löpande revisionskrav och en försäkring för att täcka tillgångar.

Ett annat förslag kan kräva att utgivare av stabila valutor lagrar sina reserver direkt i Federal Reserve. Detta sätter dem under centralbankens kontroll och begränsar allvarligt deras öppna användning. Även om det ännu inte har antagits, är det på samma sätt representativt för växande regleringspress.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.





Source link