Teslas hyresvärd accepterar krypto; kommer Elon Musk att betala hyra i Bitcoin?

Teslas hyresvärd accepterar krypto; kommer Elon Musk att betala hyra i Bitcoin?

Bitcoin Sverige
april 8, 2021 by Bitcoinera
3
Efter att ha blivit en företagspionjär inom kryptovaluteadoption kan Elon Musk vara på väg att ta nästa steg och börja betala hyra i Bitcoin (BTC). Medan inget meddelande har gjorts av ”Technoking” själv, bröt nyheter den 7 april om ett partnerskap mellan Los Angeles fastighetsföretag, Caruso Properties och Gemini-kryptovalutabörsen, grundat av tvillingarna Winklevoss. Efter partnerskapet
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvODYxMDE4MGMtOTc4Yy00YmJkLThhMDUtYTY0YWI3OTg1MjEzLmpwZw.jpgEfter att ha blivit en företagspionjär inom kryptovaluteadoption kan Elon Musk vara på väg att ta nästa steg och börja betala hyra i Bitcoin (BTC).

Medan inget meddelande har gjorts av ”Technoking” själv, bröt nyheter den 7 april om ett partnerskap mellan Los Angeles fastighetsföretag, Caruso Properties och Gemini-kryptovalutabörsen, grundat av tvillingarna Winklevoss.

Efter partnerskapet kommer Caruso att acceptera Bitcoin-betalningar för hyra i sina olika detaljhandels- och bostadsfastigheter. Företagets affär med Gemini såg också att Caruso konverterade cirka 1% av sin finans till Bitcoin, rapporterar LA Times.

Caruso äger fastigheten som rymmer Tesla-återförsäljaren vid Americana, vid Brand Center i Glendale, Kalifornien. Teslas VD Elon Musk har hittills visat sig vara en banbrytande figur i kryptovalutautrymmet – åtminstone bland dem i den excentriska miljardärklassen.

Efter att ha förvärvat $ 1,5 miljarder dollar i Bitcoin och sedan accepterat BTC som betalning för sina Tesla-elbilar, skulle det vara för mycket att förvänta sig att Elon Musk skulle börja betala hyra i den digitala valutan?

Ägaren Rick Caruso sa att det inte hade skyndat sig att betala hyra med Bitcoin ännu, men noterade att den investering som företaget gjorde redan visade sig vara lönsam.

“Jag tror att det är en bra häck och har redan visat sig vara en bra investering för oss”, säger Caruso.

Caruso verkar planera för framtiden genom att öppna sina fastigheter för potentiella Bitcoin-köpare. Han jämförde Bitcoins antagningsstatus med kreditkort för femtio år sedan – en udda och ofta otillförlitlig bit teknik som nu är vanligt i det moderna samhället.

”Jag tror att bitcoin och blockchain kommer att göra detsamma i framtiden. Vi vill ligga före kurvan, tillade Caruso.

VD och medgrundare av Gemini, Tyler Winklevoss, sa att hans företag var “entusiastiskt” över att se kryptovalutanvändningen sträcka sig till fastighetsmarknaden och tillade att flytten skulle gynna både Caruso och dess kunder.

“Vi är glada över att samarbeta med Caruso när de fortsätter att driva fastighetssektorn till nya höjder genom att anta kryptovaluta till förmån för både deras kundupplevelse och sin egen affärsverksamhet”, säger Winklevoss.