Teslas Bitcoin Stash är nu värt 2,5 miljarder dollar, SEC-arkivprogram – marknader och priser Bitcoin News

Teslas Bitcoin Stash är nu värt 2,5 miljarder dollar, SEC-arkivprogram – marknader och priser Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 28, 2021 by Bitcoinera
4
Teslas kvartalsansökan till US Securities and Exchange Commission (SEC) visar att företagets bitcoins nu är värda 2,48 miljarder dollar, en betydande ökning från den initiala investeringen på 1,5 miljarder dollar. Detta är också efter att elbilsföretaget sålde några bitcoins för att “bevisa likviditet.” SEC-arkivering visar Tesla sitter på Bitcoins värt 2,48 miljarder dollar Elon Musks
tesla-bitcoin-holdings.jpg


Teslas kvartalsansökan till US Securities and Exchange Commission (SEC) visar att företagets bitcoins nu är värda 2,48 miljarder dollar, en betydande ökning från den initiala investeringen på 1,5 miljarder dollar. Detta är också efter att elbilsföretaget sålde några bitcoins för att “bevisa likviditet.”

SEC-arkivering visar Tesla sitter på Bitcoins värt 2,48 miljarder dollar

Elon Musks elbilföretag, Tesla Inc. (TSLA.O), avslöjade värdet på sina bitcoininnehav i sin kvartalsrapport som lämnades in till SEC på tisdag.

Tesla förklarade i ansökan att det köpte “sammanlagt 1,5 miljarder dollar i digitala tillgångar, som enbart bestod av bitcoin” under de tre månader som slutade den 31 mars. Företaget började också “acceptera bitcoin som en betalning för försäljning av vissa av våra produkter i specificerad regioner, med förbehåll för gällande lagar. ” Företaget sålde sedan några av sina bitcoins i mars.

Efter att ha redovisat försäljningen av några bitcoins som netto 272 miljoner dollar skrev Tesla:

Per den 31 mars 2021 var det redovisade värdet på vårt innehav av bitcoin 1,33 miljarder dollar … Det verkliga marknadsvärdet av bitcoin som innehades den 31 mars 2021 var 2,48 miljarder dollar.

Priset på bitcoin den 31 mars var cirka $ 59 000 enligt data från marknader.Bitcoin.com. Sedan har den fallit något. I skrivande stund ligger priset på BTC på 54 900 dollar, vilket innebär att Teslas bitcoininnehav nu skulle vara värt cirka 2,31 miljarder dollar.

Medan Tesla sålde några bitcoins insisterade VD och Technoking Elon Musk på Twitter: “Jag har inte sålt någon av mina bitcoin.” Han förklarade att “Tesla sålde 10% av sina innehav i huvudsak för att bevisa bitcoinens likviditet som ett alternativ till att hålla kontanter i balansräkningen.”

Under tiden är Tesla fortfarande engagerad i att hålla bitcoin på lång sikt. Finansdirektör Zachary Kirkhorn, vars titel också är Master of Coin, sa under intäktssamtalet på måndag: ”Vi tror på lång sikt i värdet av bitcoin. Så det är vår avsikt att hålla vad vi har på lång sikt och fortsätta att samla bitcoin från transaktioner från våra kunder när de köper fordon. ”

Vad tycker du om att Tesla innehar 2,48 miljarder dollar i bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link