Tack en biljon Bitcoin, Binance Coin blir parabolisk, NFT-mani

Tack en biljon Bitcoin, Binance Coin blir parabolisk, NFT-mani

Bitcoin Sverige
februari 21, 2021 by Bitcoinera
10
Kommer varje lördag, Hodler’s Digest hjälper dig att spåra alla viktiga nyheter som hände den här veckan. De bästa (och värsta) offerten, antagande och reglering höjdpunkter, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Cointelegraph i en länk. Topphistorier den här veckan Bitcoin träffar 57 500 dollar – Och 1 biljoner dollar marknadsvärde
14-20-feb.jpg


Kommer varje lördag, Hodler’s Digest hjälper dig att spåra alla viktiga nyheter som hände den här veckan. De bästa (och värsta) offerten, antagande och reglering höjdpunkter, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Cointelegraph i en länk.

Topphistorier den här veckan

Bitcoin träffar 57 500 dollar – Och 1 biljoner dollar marknadsvärde signalerar att det är här för att stanna

Bitcoins pris fortsatte att krossa rekord den här veckan och ökade med mer än 20% och slå toppar av 57 505,23 dollar vid en punkt. Men den viktigaste milstolpen kom när BTC: s börsvärde översteg 1 biljon dollar för första gången.

Detta är en bedrift som det tog som Amazon och Google årtionden att uppnå, med Bitcoin som grund på sin status som en stor global tillgång på bara 12 år. BTC lyckades till och med köra om Tesla och Tencent eftersom hausseartad fart visar inga tecken på att sakta ner.

Senaste historiska data tyder på att Bitcoin-rally 2021 har tenderat att inträffa på helgerna, och många analytiker tror att världens största kryptovaluta kan attackera $ 60.000 nivå när helgen fortskrider.

BTC har överskridit Ether under de senaste sju dagarna, vilket har jämfört vinsterna på bara 10%. ETH har kämpat för att slå igenom 2000 dollar de senaste dagarna men lyckades bryta igenom denna tröskel på måndagen.

MicroStrategy samlar in $ 600 miljoner … nej, $ 900 miljoner för att köpa mer Bitcoin

BTC: s stigning kom när MicroStrategy höjde sin ante i sin aggressiva förvärvsrunda och meddelade att den säljer 900 miljoner dollar i konvertibla äldre sedlar till institutionella köpare så att den kan “förvärva ytterligare Bitcoin.”

Om inköpet går enligt plan kommer affärsunderrättelseföretaget att ha mer än 90 000 BTC i sina reserver och kontrollera 0,48% av Bitcoins cirkulerande tillgång.

MicroStrategys utgiftsspridning började redan i augusti 2020, då den köpte 21 454 BTC för 250 miljoner dollar – ett pris på ungefär 11 650 $ per mynt. När detta skrivs, kommer bara detta lager att ha genererat en pappersvinst på 950 miljoner dollar. Ytterligare två bulkköp skedde i september och december.

Binance Coin blir tredje största krypto efter paraboliskt rally

Den här veckans drama har lett till en ganska radikal uppskakning i kryptorankingen. Binance Coin är nu den tredje största kryptovalutan efter marknadsvärde för första gången i historien.

BNB: s pris har mer än fördubblats den här veckan, och vid ett tillfälle slog myntet topparna på $ 342,88. Det utfärdades av Binance, ett av världens största kryptobörser, i syfte att ge användarna rabatterade avgifter.

Ökningen kommer bland framgångarna med PancakeSwap, ett decentraliserat utbyte baserat på Binance Smart Chain. Plattformen gick över Uniswap som den största DEX efter handelsvolym den här veckan.

Binances verkställande direktör, Changpeng Zhao, noterade att BNB också har satt nya heltidshöjder mot Bitcoin. Han sa: “Från en ödmjuk 0.00001 BTC per BNB har vi vuxit 480 gånger mot BTC under de senaste tre och ett halvt åren.”

Över $ 100 miljoner i krypto-samlingsbara NFT: er som sålts under de senaste 30 dagarna

Icke-fungibel tokenförsäljning har blomstrat, och försäljningen av kryptosamlar har överträffat under de senaste 30 dagarna 100 miljoner dollar i värde.

NBA Top Shot representerade den största delen av sålda NFT: er, med CryptoKitties, plattformen som startade allt och njöt av en försäljningsökning på 305,92% under den senaste månaden.

Denna vecka, en unik Spiderman-ritning av Marvel Comics konstnären Adam Kubert såldes för 12,75 ETH ($ 25 387) efter omvandling till en NFT. Christie är också meddelade planer att auktionera ut sitt första “rent digitala konstverk” någonsin.

Men det finns oro för att NFT-frenet förvandlas till en bubbla som är lämplig att spricka. Litecoins grundare Charlie Lee har förutspått att NFT-priser kommer så småningom att krascha eftersom tokens saknar den legitima bristen på “verklig konst.”

Han varnade: ”På grund av den nära nollkostnaden för att skapa en ny NFT kommer marknaden så småningom att översvämmas av NFT från artister som försöker tjäna pengar på denna vurm. Utbudet kommer att överväldiga efterfrågan och priserna kommer så småningom att krascha. ”

Dogecoin minskar med 23% när Elon Musk slår DOGE-rika lista

Den höga, omisskännliga barken från DOGE har förvandlats till en gnäll den här veckan, med priserna faller 19% under de senaste sju dagarna.

Dogecoin sjönk av 23% på några timmar på måndag efter att Elon Musk uppmärksammade den mycket ojämna fördelningen av DOGE-tokens – och uppmanade stora innehavare att sälja.

Dogecoin har en av de mest ojämna myntfördelningarna i kryptovalutorummet, med 28,7% innehas av bara en person och de 12 bästa innehavarna har nästan 50% av utbudet.

Missnöjd med denna statistik twittrade Teslas VD: ”Om stora Dogecoin-innehavare säljer de flesta av sina mynt kommer det att få mitt fulla stöd. För mycket koncentration är det enda verkliga problemet imo. ”

Det är värt att notera att det är osannolikt att denna tillbakadragning inte bara berodde på Musks missions. Det var en enorm tillbakadragning över altcoin-marknaderna när veckan började, med Bitcoins push till en ny all-time hög sugvolym av mindre mynt.

Vinnare och förlorare

I slutet av veckan är Bitcoin på 57 387,27 $, Eter vid 2 017,56 dollar och XRP vid $ 0,55. Det totala börsvärdet är på 1 752 064 723 211 $.

Bland de största 100 kryptovalutorna är veckans tre bästa altcoin-vinnare Ravencoin, Dront och PancakeSwap. Veckans tre bästa altcoin-förlorare är Dogecoin, Lavin och Algorand.

Läs mer om kryptopriser Cointelegraphs marknadsanalys.

Mest minnesvärda citat

“Jag tror att nu, efter alla hack vi har haft, förstår vi i princip att om du har två revisioner, tre revisioner, betyder det inte att du är säker.”

Emiliano Bonassi, Grundare av DeFi Italy

”Mängden konsolidering som Bitcoin har sett sedan januari är overklig. Det gjorde det möjligt för grundläggande att komma ikapp och indikatorer att återställa. Ser ut som $ 48 000 är de nya $ 35 000 nu. ”

Yann Allemann och Jan Happel, Grundare av Glassnode

”Det finns nu mer 94 000 #Bitcoin-adresser som har minst 1 miljon dollar i BTC. Den branta ökningen i mitten av december markerar punkten när BTC korsade $ 20 000 – vilket gör alla tidiga gruvarbetaradresser (50 BTC-belöningar) miljonäradresser. ”

Glassnod

“Även om Bitcoin mycket väl kan fortsätta att vara volatilt på kort sikt, tror vi att det har 10x potential från dagens nivåer på lång sikt som en del av en diversifierad portfölj.”

Den brokiga dåren

“Nordkoreas operatörer, som använder tangentbord snarare än vapen, stjäl digitala plånböcker av kryptovaluta istället för säckar med kontanter, är världens ledande bankrånare.”

John Demers, Amerikansk biträdande justitieminister

”Storbild $ BTC Bitcoin genomgår sitt tredje paraboliska framsteg under det senaste decenniet. Ett paraboliskt framsteg i aritmetisk skala är extremt sällsynt – tre på en loggskala är historiskt. ”

Peter Brandt, veteranhandlare

“Kryptovalutorelaterat brott minskar, det är fortfarande en liten del av den totala kryptokurrencyekonomin och det är jämförelsevis mindre än mängden olagliga medel som är involverade i traditionell finansiering.”

Chainalysis

“Finansledare som har till uppgift att säkerställa finansiell stabilitet är inte benägna att göra spekulativa språng till okänt territorium.”

Alexander Bant, Gartner forskningschef

”Du vill inte gå till en icke-enhetlig valuta där du går in i Starbucks och kanske betalar du med Ethereum, kanske betalar du med Ripple, kanske betalar du med Bitcoin, kanske du betala med en dollar – så gör vi inte det. ”

James Bullard, president för Federal Reserve Bank of St. Louis

”På grund av den nästan nolla kostnaden för att skapa en annan NFT kommer marknaden så småningom att översvämmas av NFT från artister som försöker tjäna pengar på denna vurm. Utbudet kommer att överväldiga efterfrågan och priserna kommer så småningom att krascha. ”

Charlie Lee, Grundare av Litecoin

”Om stora Dogecoin-innehavare säljer de flesta av sina mynt kommer det att få mitt fulla stöd. För mycket koncentration är det enda verkliga problemet imo. ”

Elon Musk, Tesla VD

Veckans förutsägelse

Motley Fool lägger till Bitcoin i sin “10x portfölj” – Har ett prismål på 500 000 $

Motley Fool har meddelat att det kommer att investera 5 miljoner dollar in i BTC och förutspådde att Bitcoin skulle stiga till 500 000 dollar under de närmaste 15 åren.

Den finansiella och investeringsrådgivande jätten säger att de kommer att köpa Bitcoin direkt snarare än att få exponering för “överprissatta ETF: er.”

Motley Fool anger att de tre viktigaste orsakerna bakom köpet är att Bitcoin är ett bättre värde än guld, det är en effektiv säkring mot inflation och den har potential att bli en transaktionstillgång.

Företaget tillade: ”Även om Bitcoin mycket väl kan fortsätta att vara volatilt på kort sikt, tror vi att det har 10x potential från dagens nivåer på lång sikt som en del av en diversifierad portfölj. Vi planerar att hålla denna Bitcoin-investering i många år. ”

Veckans FUD

Människor vill inte ha en “icke-enhetlig valuta” som Bitcoin, säger Fed-presidenten

Presidenten för Federal Reserve Bank of St.Louis förstår uppenbarligen inte varför många letar efter kryptovaluta som ett bytesmedel istället för en enhetlig valuta som den amerikanska dollarn.

På tal med CNBC var James Bullard hausse med dollarns utsikter och sa att greenbacken inte kommer att påverkas av Bitcoin eller guld.

Han uttryckte oro för privatemitterade valutor och tillade: ”Du vill inte gå till en icke-enhetlig valuta där du går in i Starbucks och kanske betalar du med Ethereum, kanske betalar du med Ripple, kanske betalar du med Bitcoin, kanske du betala med en dollar – så gör vi inte det. ”

Bullard varnade också för att privata valutor inte kan upprätthålla ett stabilt värde gentemot varor och andra valutor, och inte heller är deras framtida utbud “alls klart.”

USA debiterar tre nordkoreanska hackare för kryptoattacker och WannaCry-ransomware

USA: s justitieministerium har meddelat anklagelser mot tre nordkoreanska hackare.

Assistent justitieminister John Demers hånade inte sina ord när han gjorde meddelandet och förklarade: “Nordkoreas operatörer, som använder tangentbord snarare än vapen, stjäl digitala plånböcker av kryptovaluta istället för säckar med kontanter, är världens ledande bankrånare.”

Med ett land som till stor del har bindats från den internationella ekonomin har Nordkoreas hackingprogram varit en viktig inkomstkälla.

Många har kopplat hackningsintäkter från källor som WannaCry-skadlig programvara och kryptoutbyte Coincheck med kärnvapenprogrammet.

YouTuber ångrar att spendera 37 BTC – nu värt 1,8 miljoner dollar – på begagnade Hondas

Spara en tanke för denna Honda-entusiast, som har kallat sig en “idiot” efter att ha spenderat 30,5 BTC på två begagnade bilar tillbaka på Alla hjärtans dag 2017.

Chris Cut trodde att han fick ett ”bra pris” på $ 30 500 då, med tanke på hur BTC handlade till $ 1000 per mynt. Men spola fram till idag, och hans kryptostash skulle ha varit värt mer än 1,7 miljoner dollar.

YouTuber sa att han inte brydde sig om att betala i Bitcoin för bilarna vid den tiden – men de enorma förlorade vinsterna har satt in fyra år senare.

Han sa: “Jag började göra lite matte och det fick mig att sparka mig i röven och jag känner mig ganska deprimerad.”

Klipp senare tillagd: ”Jag har uppenbarligen ångrar det eftersom jag kan köpa många NSX idag för det priset. […] I huvudsak förvandlade jag 37 Bitcoins till 2 Bitcoins. ”

Bästa Cointelegraph-funktioner

Ethereum går med i klubben på 200 miljarder dollar – Men är det värt?

Ethereum bröt marknadsvärde på 200 miljarder dollar och överträffade sekulära företag som Novartis och AT&T.

NFT “konstrevolution”: Beeple på hans 540-dagars kärleksarbete

Beeple – vars digitala skapelser går under hammaren hos Christie’s – tycker att NFT är “början på nästa kapitel i konsthistoria.”

Algoritmiska stablecoins är inte riktigt stabila, men kan konceptet lösa in sig själv?

Många fanfare har många algoritmiska stablecoins inte varit stabila. Är problemet obehagligt, eller är det bara algoritmerna som inte är tillräckligt bra?Source link