Sydkoreas Bitcoin ‘Kimchi Premium’ återkommer, Korbit och Bithumb Exchange Volumes Spike – Marknader och priser Bitcoin News

Sydkoreas Bitcoin ‘Kimchi Premium’ återkommer, Korbit och Bithumb Exchange Volumes Spike – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 26, 2021 by Bitcoinera
3
Under den första veckan i april hade Sydkoreas “kimchi-premie” på inhemska kryptovalutabörser hoppat över 18% men sedan planat ut, vilket motsvarade de globala valutakurserna under de senaste två veckorna. På måndagen, eftersom bitcoinpriserna ökade med 8% högre än $ 54 000-zonen, i Sydkorea, klättrade premien på bitcoin 4,56% högre än de flesta handelsplattformar världen över
kimchiprem.jpg


Under den första veckan i april hade Sydkoreas “kimchi-premie” på inhemska kryptovalutabörser hoppat över 18% men sedan planat ut, vilket motsvarade de globala valutakurserna under de senaste två veckorna. På måndagen, eftersom bitcoinpriserna ökade med 8% högre än $ 54 000-zonen, i Sydkorea, klättrade premien på bitcoin 4,56% högre än de flesta handelsplattformar världen över under det senaste dygnet.

‘Kimchi Premium’ på inhemska sydkoreanska börser börjar stiga igen

Bitcoin (BTC) och kryptovalutamarknader har förbättrats på måndag då hela kryptoekonomin har ökat med 3% sedan igår. BTC-priserna tappade högst $ 54 000 under tidiga morgonhandelssessioner och BTC vilar för närvarande strax under $ 54 000-zonen i skrivande stund.

Förutom bitcoinprishoppet har den välkända “kimchi premium” i Sydkorea återvänt. För närvarande handlar inhemska börser som Korbit och Bithumb för 3 000 dollar mer än de flesta utländska börser.

Sydkoreas Bitcoin 'Kimchi Premium' återkommer, Korbit och Bithumb Exchange Volumes Spike
BTC / KRW-diagram för Bithumb den 26 april 2021. Vid ungefär 16:30 (EST) byter BTC mot 625 970 000 vann eller 56 345 dollar.

Data visar att Bithumbs BTC / KRW-spotmarknadsvolymer har ökat med 13,2% idag och en enda bitcoin byter mot priser mellan $ 56,345 till $ 56,727 eller mellan 625,970,000 till 663,040,431 won. Det är en lucka på 4,56% med ‘kimchi premium’ och på Bithumb ser ett antal andra populära kryptotillgångar också premier. ETH byter till exempel för $ 100 mer per eter på inhemska börser. Medan XRP bara har en premie på $ 0,10 på Bithumb i skrivande stund.

Den sydkoreanska kryptohandelsplattformen Korbit har liknande premier, men BTC-priserna är en touch lägre än Bithumbs nuvarande BTC-priser. ETH-priser och XRP-priser på Korbit är relativt desamma och visar en mycket mindre “kimchi-premie” på dessa kryptotillgångar än BTC: s högre premie. Korbits kollektiva handelsvolym för idag för varje handelspar är över 100 miljoner dollar men Bithumb har å andra sidan 2,3 miljarder dollar i rapporterad handelsvolym idag.

Helgens handelsvolym ökade med 28%

Sammantaget är analytiker positiva till BTC: s prishopp i allmänhet, eftersom helgens handelssessioner och fram till måndagen har visat att bitcoin-tjurar inte ger upp så lätt. I en anteckning till Bitcoin.com News förklarade Alex Kuptsikevich, senior finansanalytiker hos Fxpro att den totala handelsvolymen har ökat i helgen.

“Helgen visade att kryptomarknaden i allmänhet och Bitcoin i synnerhet inte är redo att ge upp”, sa Kuptsikevich. ”Marknadsaktörerna väntade på helgens resultat för att se hur detaljhandeln skulle reagera. Vid ett tillfälle nådde Bitcoin en lokal botten på $ 47 250, men denna nedgång ökade avsevärt efterfrågan på den första kryptovalutan när tillgången började köpas av investerare som väntade på en rabatt. ”

Analytikern tillade:

Ytterligare ett positivt är att med prisuppgången ökade också handelsvolymen med 28%, vilket stärkte den positiva känslan. En återhämtning på aktiemarknaden kan vara en stödjande faktor för kryptomarknaden i allmänhet.

Statistik visar vidare att Sydkoreanen vann fångster nära 2% av BTC: s globala handelsvolym idag och den vinnande är BTC: s sjätte högsta handelspar. Under helgen har volymerna på sydkoreanska börser också visat en kraftig ökning och måndagens BTC-prisökning har drivit volymerna på inhemska plattformar i landet.

Den senaste premien på sydkoreanska börser följer landets regleringsbeslut att undersöka premier och utländska investerare som utnyttjar arbitrage.

Vad tycker du om “kimchi-premien” på inhemska sydkoreanska börser? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bitcoin, Bitcoin (BTC), Bithumb, BTC, kimchi premium, Korbit, Korean Won, Markets, premium, Priser, priser och marknader, Sydkorea, Sydkoreanska börser, handel, handelspar, volymer

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Tradingview,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link