Sydkoreanska städer beslagtar kryptor från skatteundandragare

Sydkoreanska städer beslagtar kryptor från skatteundandragare

Köpa Bitcoins
april 17, 2021 by Bitcoinera
7
Medan den sydkoreanska regeringen inte verkar avsedd att förbjuda kryptovaluta, ser det verkligen ut som om de är benägna att reglera skatteflykt. De Norra Gyeongsangprovinsen och Gyeongju-staden arbetar tillsammans med de inhemska kryptokursbörserna ”Big 4” för att bekämpa det ökande antalet skatteflyktare. I ett pressmeddelande kommenterade Gyeongju borgmästare, Joo Nak-young, ”vi är engagerade i de
Korea-crypto-ex.png


Medan den sydkoreanska regeringen inte verkar avsedd att förbjuda kryptovaluta, ser det verkligen ut som om de är benägna att reglera skatteflykt. De Norra Gyeongsangprovinsen och Gyeongju-staden arbetar tillsammans med de inhemska kryptokursbörserna ”Big 4” för att bekämpa det ökande antalet skatteflyktare. I ett pressmeddelande kommenterade Gyeongju borgmästare, Joo Nak-young, ”vi är engagerade i de olika dispositionerna av efterskott för att samla efterskott för höga och högkvalitativa brottslingar (skatteflyktare).”

Nationens kryptovärld domineras av fyra stora börser: Bithumb, Upbit, Korbit och Coinone. I det som såg ut som ett försök att verka mer legitimt började landets bästa kryptovalutautbyte Bithumb avnotera mörka mynt. Men den 24 mars, innan VASP-registreringen kunde äga rum, upphörde handeln med kryptovalutor som ger större anonymitet.

Den Seoul-baserade nationella skatteverket beslaglade medel från 2416 personer som gömde sina tillgångar med hjälp av Bitcoin och andra virtuella valutor. Detta kom efter att den nya “Specific Financial Information Act” reglerar övervakningen av kryptovalutabörser för att bekämpa penningtvätt och skatteflykt.

I själva verket, enligt rapporter, har Bithumb och Upbit tillhandahållit de uppgifter som myndigheterna vid NTS frågar. Från och med idag är 511 personer under utredning, medan 68 juridiska personer ingår i utredningar för att kontrollera om de har odeklarerat kryptobestånd i deras ägo.

Det som verkligen fångade myndigheternas uppmärksamhet är kanske den explosiva ökningen av kryptohandelsvolymen under de senaste åren. Enligt lag krävs att alla kryptovalutor bör alltid rapportera misstänkta transaktioner som utförs via deras plattformar.

Myndigheter har hotat att ta tag i poletter från dessa individs plånböcker om de befinns skyldiga till skatteflykt. Även om vissa hävdar kan detta vara en monopolisering av stora kryptobörser på bekostnad av mindre konkurrenter i Sydkorea. För närvarande är nationen hoppfull och beslutsam att begränsa uppkomsten av skatteflyktare.

Läs mer: Kan nästa snabba Ferrari drivas av el?

Source link