Sydkoreanska skattemyndigheten beslagar kryptovalutor som är värda 25 miljoner dollar från skattefläckar

Sydkoreanska skattemyndigheten beslagar kryptovalutor som är värda 25 miljoner dollar från skattefläckar

Köpa Bitcoins
april 24, 2021 by Bitcoinera
8
Storstadsregeringen i Seoul gjorde ett offentligt uttalande om sin beslagtagning av kryptovalutor från hundratals kryptoinvesterare som undvek skatt på fredag ​​- den första lokala regeringen i landet som gjorde det. Investerarna sägs ha gömt sina tillgångar i digital form i ett försök att undvika skatt. Stadsregeringens skatteuppdelningsavdelning har hittat och beslaglat mer än 22 miljoner
smg.png


Storstadsregeringen i Seoul gjorde ett offentligt uttalande om sin beslagtagning av kryptovalutor från hundratals kryptoinvesterare som undvek skatt på fredag ​​- den första lokala regeringen i landet som gjorde det.

Investerarna sägs ha gömt sina tillgångar i digital form i ett försök att undvika skatt.

Stadsregeringens skatteuppdelningsavdelning har hittat och beslaglat mer än 22 miljoner dollar i virtuella tillgångar från 676 av 1 566 personer och topprankade chefer i tre kryptobörser. De 676 investerarna har betalat mer än 25 miljoner dollar i försenad skatt. Sedan beslagtagningen av kryptovalutorna har 118 av dem betalat tillbaka mer än 1 miljon dollar.

Enligt stadsregeringens pressmeddelande:
”Vi uppmanas ständigt av kriminella skattebetalare att avstå från att sälja sina kryptovalutor eftersom de kommer att betala sina skatter. Vi tror att skattebetalarna förväntar sig att deras kryptovalutor kommer att öka ytterligare på grund av den senaste tidens höjning av priset på kryptovalutor och har bestämt att de kommer att tjäna mer på att betala sina kriminella skatter och att frigöra beslaget. ”

Bitcoin (19%) utgör majoriteten av kryptovalutorna som ägs av skatteundvikarna, där DragonVein och Ripple tar andraplatsen med 16% vardera, Ethereum med 10% och Stellar med 9%. Andra digitala valutor utgör de återstående 30%.

Stadsregeringen kommer att följa kryptovalutorna för de återstående 890 personer som ännu inte har hanterats.

Source link