Sydkoreanska kryptoskatt U-sväng ser osannolikt ut trots skrik

Sydkoreanska kryptoskatt U-sväng ser osannolikt ut trots skrik

Bitcoin Sverige
maj 5, 2021 by Bitcoinera
5
Källa: iStock / paisan191 Trots det senaste skriket om kryptoskatt bland yngre sydkoreanare har en ny liten undersökning visat att de flesta av de svarande är för att införa skatter på kryptohandlarnas vinster. Per Segye Ilbo och Chosun frågade 500 personer i åldern 18 år och över hela landet och beställdes av medienätverket YTN och
19565d72bc.jpg


Sydkoreansk Crypto Tax U-Turn ser osannolikt ut trots rop 101
Källa: iStock / paisan191

Trots det senaste skriket om kryptoskatt bland yngre sydkoreanare har en ny liten undersökning visat att de flesta av de svarande är för att införa skatter på kryptohandlarnas vinster.

Per Segye Ilbo och Chosun frågade 500 personer i åldern 18 år och över hela landet och beställdes av medienätverket YTN och genomförs av Real Meter.

Och nästan var sjätte svarande sa att de var för införande av skatter – i linje med regeringens planer. En ny lag om kryptoskatter träder i kraft den 1 januari nästa år. Mindre än 40% sa att de inte instämde, med bara 8% obeslutna i frågan.

Och det verkade finnas en fast könsfördelning i frågan. Trots en liten armé av sydkoreanska kryptomödor som rusade in på kryptomarknaden sa cirka 60% av de kvinnliga respondenterna att de stödde skatter. Respondenter i åldern på fyrtiotalet var den demografiska gruppen som gick mest för skatteåtgärderna, med över 62% som stödde räkningen.

Åtgärden har visat sig vara så avgörande att den har skickat regeringen till en snurr, med några äldre lagstiftare som säger att det inte går tillbaka på skatteplanerna – vilket kommer att se att kryptohandlare med högre intjäning tvingas betala skattesatser för 20% på deras vinst. Men andra siffror från det regerande demokratiska partiet – rädda för att en massiv ökning av online-ire från “2030” -demografin (människor i åldrarna 20-39) kommer att slå på partiet i omröstningarna i nästa mars allmänna val.

Vissa demokratiska lagstiftare har föreslagit försoningsåtgärder och har till och med pratat vagt om möjligheten att försena eller ändra räkningen före utfärdandet. Under tiden har det främsta oppositionspartiet lanserat en “kryptotaskforce” och berättat Demokratiska partiet för att “förråda” unga kryptointresserade medborgare.

Men undersökningen tycktes visa att inte alla människor i 20-talet hänger på kryptorikedom: Medan 48% av de tjugoåriga svararna sa att de ville att skatteplanerna skulle skrotas, sa 47,5% att de gillade idén om kryptoskatter – med mindre än 5 % uppgav att de var osäkra.

Under tiden diskuterade en sydkoreansk advokat chanserna för en laglig vändning i kryptoskattplaner i en kolumn för Sisa Journal, Lee Kyung-geun, en rådgivare vid Yulchon advokatbyrå och vice ordförande för Forum för finansiella skatter, påpekade att vissa regeringspartiets tjänstemän har talat om möjligheten att skjuta upp de nya skatteåtgärderna.

Lee skrev att politiker sannolikt kommer att hålla sig till linjen att “varhelst det finns en inkomstkälla måste det beskattas”, och menade att för att säkerställa “en sund utveckling av den sydkoreanska kryptovalutamarknaden”, ett ramverk av “lagar och system ”behövdes, liksom” juridiska mekanismer för att förhindra överdriven spekulation ”på kryptohandelsplattformar.
____
Läs mer:
– Biden ” Tax Plans ” -spekulationer skrämmer kryptospekulanter
– ‘Killar, lämna in dina kryptoskatter, skattemyndigheten kommer’

– Samla in skatter mer effektivt för att undvika kaos med ”Skuldfällan”, varnar IMF
– Krypto och skatt 2021: Var redo att betala mer

– G7-taxmannen kommer för dina kryptovinster
– Idén om att beskatta orealiserade vinster återuppstår när penningtrycket intensifieras

– IRS uppdaterar instruktioner för att beskatta enskilda kryptoinvesterare
– Bitcoin- och kryptoskatter i USA: När ska man sälja och när man ska Hodl

– Ethereum 2.0 har ett annat mysterium – skatter
– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda demSource link