Sydkorea planerar mellanstatliga åtgärder mot olagliga kryptotransaktioner

Sydkorea planerar mellanstatliga åtgärder mot olagliga kryptotransaktioner

Bitcoin Sverige
april 19, 2021 by Bitcoinera
4
Flera sydkoreanska finansmyndigheter planerar att gå samman för att bekämpa olaglig verksamhet som involverar kryptovalutor som Bitcoin (BTC). Interagensåtgärderna kommer som svar på växande oro över spekulativa investeringar och potentiellt olagliga aktiviteter mitt i den pågående boom på kryptomarknader, sade Koo Yun-cheol, chef för kontoret för regeringspolitisk samordning, måndag. “Det finns ett behov av att
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvNWNkYmU5ZTQtZDVlOC00MjY4LWFjMmMtOTdmNmE4NDcwYzdlLmpwZw.jpgFlera sydkoreanska finansmyndigheter planerar att gå samman för att bekämpa olaglig verksamhet som involverar kryptovalutor som Bitcoin (BTC).

Interagensåtgärderna kommer som svar på växande oro över spekulativa investeringar och potentiellt olagliga aktiviteter mitt i den pågående boom på kryptomarknader, sade Koo Yun-cheol, chef för kontoret för regeringspolitisk samordning, måndag.

“Det finns ett behov av att ägna särskild uppmärksamhet åt förekomsten av olagliga aktiviteter med virtuella tillgångar”, sade han vid ett vice ministermöte om krypto, enligt den lokala nyhetsbyrån Yonhap.

Som en del av aggregeringen – som kommer att fortsätta fram till juni – kommer Financial Services Commission att kräva att lokala finansinstitut stärker övervakningen av uttag av kryptovalutor. Alla misstänkta aktiviteter bör rapporteras till den statliga enheten för finansiell underrättelse, en myndighet som ansvarar för att utreda ekonomiska brott.

Andra tillsynsmyndigheter som finansministeriet och finansinspektionen planerar också att hålla ett öga på gränsöverskridande kryptotransaktioner, konstaterar rapporten.

Sydkorea har ställts inför strikta regler efter att ha infört officiellt lagen om rapportering och användning av specificerad finansiell transaktionsinformation i slutet av mars 2021. Enligt lagen måste lokala kryptobörser upprätthålla relationer med lokala banker för att säkerställa obligatorisk handel med riktiga konton. Sydkoreas nationella skattetjänst har ökat sina ansträngningar för att bekämpa skatteflykt med krypto, vilket rapporterades i mars.

Nya regleringsutvecklingar i Sydkorea kommer bland nya historiska toppar på kryptomarknader förra veckan, med Bitcoin som översteg 64 000 dollar den 14 april. Trots rekordkryptopriserna hävdade Bank of Korea guvernör Lee Ju-yeol att kryptovalutor har “avsevärda begränsningar” som en betalningsmetod och varnar för att deras volatila prisfluktuationer utgör ett hot mot finansiell stabilitet.