Sydkorea kommer att starta Crackdown på olagliga kryptovalutatransaktioner

Sydkorea kommer att starta Crackdown på olagliga kryptovalutatransaktioner

Bitcoin Värde
april 19, 2021 by Bitcoinera
8
”Ingen olaglig kryptovalutatransaktion i landet”, meddelade sydkoreanska tjänstemän på måndagen efter ett detaljerat möte om volatiliteten på kryptovalutamarknaden och den potentiella användningen av digitala tillgångar vid penningtvätt. Enligt den senaste rapporten som Korea Herald publicerade planerar den sydkoreanska regeringen att införa strikta regler för att spåra olagliga kryptovalutatransaktioner i landet. Sydkoreas Financial Services Commission (FSC),


”Ingen olaglig kryptovalutatransaktion i landet”, meddelade sydkoreanska tjänstemän på måndagen efter ett detaljerat möte om volatiliteten på kryptovalutamarknaden och den potentiella användningen av digitala tillgångar vid penningtvätt.

Enligt den senaste rapporten som Korea Herald publicerade planerar den sydkoreanska regeringen att införa strikta regler för att spåra olagliga kryptovalutatransaktioner i landet. Sydkoreas Financial Services Commission (FSC), den främsta finansiella tillsynsmyndigheten i landet, har bett finansföretag inklusive kryptovalutabörser att förbättra övervakningsaktiviteterna för att identifiera digitala valutors deltagande i brott.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

I mars 2021 tillkännagav FSC att man planerar att införa ett kraftigt straff för kryptovalutabrott i landet. Kommissionen bad också digitala börser att rapportera misstänkta kryptotransaktioner. Sydkorea planerar också att införa en kryptoinkomstskatteregel senare i år.

Föreslagna artiklar

Juridisk riskfaktor under Ripples rättegång från SECGo till artikel >>

“Individer bör fatta noggranna beslut relaterade till kryptovalutor eftersom kryptotillgångar, som inte har något inneboende värde, är medel för spekulation snarare än investeringar”, sade Gu Yoon-Cheol, chef för kontoret för regeringspolitisk samordning i ett meddelande på måndagen.

Cryptocurrency Regulations i Sydkorea

Den senaste rapporten från Korea Herald nämnde att finansföretag i landet måste rapportera en misstänkt transaktion till Korean Financial Intelligence Unit (KoFIU) inom tre dagar. KoFIU kommer att genomföra en gemensam utredning med polisen och lokala skattemyndigheter. Trots den osäkra regleringsmiljön blomstrar kryptovalutamarknaden i Sydkorea, kryptohandel växer i landet mitt i ett massivt prishopp i digitala valutor. I mars 2021 passerade den totala handelsvolymen på ledande kryptovalutabörser den totala handelsvolymen på Korea Composite Stock Price Index (KOSPI), landets ledande börs.

Börsvärdet för kryptovalutan har ökat med mer än 150% sedan början av året. Världens största digitala valuta Bitcoin registrerade en rekordhög nivå på $ 64 000 den 14 april, en ökning med nästan 130% under de senaste 14 veckorna.

Source link