Svag Bitcoin (BTC) Bounce misslyckas med att rensa kritiskt motstånd

Svag Bitcoin (BTC) Bounce misslyckas med att rensa kritiskt motstånd

Köpa Bitcoins
februari 26, 2021 by Bitcoinera
9
Priset på Bitcoin (BTC) minskade avsevärt den 25 februari och förlorade alla sina vinster från ett kort rally under 23 och 24 februari. Ändå förväntas Bitcoin fortfarande studsa tillbaka över $ 50.000 och slutföra den andra delen av sin korrigering. Bitcoin-indikatorer visar svaghet Det dagliga diagrammet visar att trots den pågående studsningen som började den
BIC_btc_sad_ATH_bitcoin.jpg.optimal.jpg


Priset på Bitcoin (BTC) minskade avsevärt den 25 februari och förlorade alla sina vinster från ett kort rally under 23 och 24 februari.

Ändå förväntas Bitcoin fortfarande studsa tillbaka över $ 50.000 och slutföra den andra delen av sin korrigering.

Bitcoin-indikatorer visar svaghet

Det dagliga diagrammet visar att trots den pågående studsningen som började den 23 februari avvisades Bitcoin igår och ligger för närvarande mycket nära den 23 februari.

BTC handlar mellan 0.382 och 0.5 Fib retracement nivåer till $ 47.153 respektive $ 43.677.

Tekniska indikatorer i den dagliga tidsramen är mycket nära att bli baisse. MACD-histogrammet har nästan blivit baisseartat, RSI är nära att falla under 50 och Stokastisk oscillator har nästan gjort ett baisseartat kors (röd pil).

Om dessa skulle inträffa skulle det sannolikt bekräfta att den dagliga trenden är baisse.

BTC-diagram av TradingView

Handelsintervall

Sextimmarsdiagrammet visar att BTC avvisades av området 51 500 USD den 25 februari. Detta är 0,5 Fib retracement-nivån för den senaste nedåtgående rörelsen.

För närvarande handlar BTC nära 46 000 dollar, vilket är supportområdet i detta sortiment.

MACD har inte visat några vändningstecken, men det uppstår en hausseartad divergens i RSI vid sidan av ett eventuellt dubbelbottenmönster.

BTC-diagram av TradingView

Tvåtimmarsdiagrammet visar också en hausseartad divergens, synlig i både RSI och MACD.

Dessutom verkar det som om BTC har återvänt för att validera en fallande motståndslinje från vilken den bröt ut från tidigare.

Trots den pågående minskningen verkar en studsning uppåt vara det mest troliga scenariot.

BTC-diagram av TradingView

BTC-vågantal

Vågantalet antyder att BTC befinner sig i en korrigeringsvåg fyra (orange) av en hausseimpuls som började den 30 januari 2020.

BTC är sannolikt i delvåg B (svart) för denna korrigering.

Vid den aktuella tiden kan vi inte exakt bestämma botten av C-vågen. Detta beror på att mönstret kan utvecklas till antingen en vanlig, oregelbunden eller löpande korrigering eller till och med en triangel.

Så länge BTC inte når vågen en hög till 38 620 $ (röd linje) är detta fortfarande det mest troliga scenariot.

BTC-diagram av TradingView

Det långsiktiga antalet antyder fortfarande att BTC-trenden är hausseartad och att priset så småningom kommer att nå ytterligare en höjdpunkt.

BTC-diagram av TradingView

Ändå, om ogiltighetsnivån uppnås, skulle det föreslå att den uppåtgående flyttningen för BTC som började mars 2020 har avslutats, och BTC är i en långsiktig korrigering för hela rörelsen som mäter från $ 3850 botten.

BTC-diagram av TradingView

Slutsats

Bitcoin förväntas studsa nära de nuvarande nivåerna och flytta tillbaka över $ 50.000 för att slutföra den andra delen av sin korrigering.

En minskning under $ 38,640 skulle ogiltigförklara detta scenario

För BeInCryptos tidigare Bitcoin (BTC) analys, klicka här!

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link