Styrande organ i Louisiana ger Bitcoin sitt godkännande

Styrande organ i Louisiana ger Bitcoin sitt godkännande

Bitcoin Sverige
april 24, 2021 by Bitcoinera
3
Bitcoin har vunnit ökande nivåer av antagande under de senaste månaderna mitt under uppgången över 60 000 dollar. Regeringen i den amerikanska staten Louisiana släppte nyligen en resolution där den noterade några av Bitcoins (BTC) prestationer. ”DÄRFÖR LÖSES det att representanthuset för lagstiftaren i Louisiana härmed berömmer Satoshi Nakamoto för hans bidrag till ekonomisk säkerhet,”
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvMzFkYjlmNGYtZTUwYS00MGJlLWEwMTctMzFhNjg0ZWNhY2FhLmpwZw.jpgBitcoin har vunnit ökande nivåer av antagande under de senaste månaderna mitt under uppgången över 60 000 dollar. Regeringen i den amerikanska staten Louisiana släppte nyligen en resolution där den noterade några av Bitcoins (BTC) prestationer.

”DÄRFÖR LÖSES det att representanthuset för lagstiftaren i Louisiana härmed berömmer Satoshi Nakamoto för hans bidrag till ekonomisk säkerhet,” sade husresolution nr 33 från rep. Mark Wright. Enligt en artikel från The Hill undertecknades dokumentet på torsdag.

Skriket till den anonyma Bitcoin-skaparen Satoshi Nakamoto kom efter att dokumentet gav BTC ett klapp på ryggen för dess framgång när det gäller antagande och marknadsvärde. De första raderna i resolutionen lyder:

“Att berömma Bitcoin för dess framgång med att bli den första decentraliserade miljarder dollar tillgången och att uppmuntra staten och lokala myndigheter att överväga sätt som kan hjälpa dem att dra nytta av den ökade användningen av denna nya teknik.”

Bitcoin uppnådde ett börsvärde som översteg 1 biljon dollar i början av 2021. Milstolpen inträffade efter tillgångens brytning av rekordhöga 2017, som den uppnådde i slutet av 2020.

Louisiana-dokumentet beskrev ett antal detaljer kring Bitcoin, inklusive att notera dess förekomst, dess decentralisering och dess användning. Upplösningen pekade även på tillgången som ett guldalternativ. “Bitcoin, som potentiellt skulle kunna ersätta guld som en monetär reserv, är begränsad och begränsad och det finns en maximal kapacitet på endast tjugoen miljoner bitcoins som får produceras”, säger dokumentet.

Under det senaste året eller så har ett antal företag köpt in Bitcoin som en tillgång, vilket har lett till ökad allmän uppmärksamhet.