Storbritanniens regering tillkännager ny kompensationsplan för LCF-offer

Storbritanniens regering tillkännager ny kompensationsplan för LCF-offer

Bitcoin Värde
april 19, 2021 by Bitcoinera
21
Storbritanniens finansavdelning tillkännagav på måndagen regeringsersättningssystemet för offren för London Capital & Finance (LCF), som hittills fick ersättning enligt Financial Services Compensation Scheme (FSCS). FSCS distribuerade redan cirka 57 miljoner £ i kompensation till 2878 obligationsinnehavare av det kollapsade finansiella systemet. Regeringen bildade emellertid ett nytt kompensationssystem på grund av komplexiteten och storleken på den


Storbritanniens finansavdelning tillkännagav på måndagen regeringsersättningssystemet för offren för London Capital & Finance (LCF), som hittills fick ersättning enligt Financial Services Compensation Scheme (FSCS).

FSCS distribuerade redan cirka 57 miljoner £ i kompensation till 2878 obligationsinnehavare av det kollapsade finansiella systemet. Regeringen bildade emellertid ett nytt kompensationssystem på grund av komplexiteten och storleken på den nu kollapsade LCF.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Maximal utbetalning på £ 68,000

I ett långt officiellt uttalande redogjorde ekonomisekreteraren för finansdepartementet, John Glen, för att det nya regeringssystemet kommer att ge 80 procent av LCF-obligationsinnehavarnas initiala investering upp till maximalt 68 000 £, mot FSCS: s skydd på 85 000 £.

Regeringen förväntar sig att fördela en total utbetalning på cirka 120 miljoner pund till obligationsinnehavarna inom sex månader efter att den nödvändiga primära lagstiftningen har säkerställts.

Föreslagna artiklar

Är det dags för banker att flytta över och skapa utrymme för Blockchain? Gå till artikel >>

LCF emitterade oreglerade icke-överförbara skuldebrev, populärt känd som ” mini-obligationer ”, och placerade sedan spekulativt medlen i flera underliggande företag. Företaget kollapsade under 2019 och drabbade cirka 12000 investerare, som tillsammans led 236 miljoner pund.

Det nya regeringssystemet kompenserar endast offer som inte fått något enligt FSCS-systemet. Dessutom utesluter det också obligationsinnehavare som fick räntebetalningar från LCF eller utdelningar från administratörerna.

“Systemet kommer att finnas tillgängligt för alla LCF-obligationsinnehavare som inte redan har fått ersättning från FSCS och representerar 80% av den ersättning de skulle ha fått om de hade varit berättigade till FSCS-skydd”, skrev Glen.

Glen försvarade den sänkta ersättningsgränsen och uppgav att cirka 97 procent av alla LCF-obligationsinnehavare investerade mindre än £ 85 000 och så kommer deras anspråk varken att beröra taket på regeringssystemet eller FSCS.

“Obligationsägare behöver inte göra någonting i detta skede och regeringen kommer att ge ytterligare information om hur systemet kommer att fungera i sinom tid,” tillade Glen. “Schemat kommer att vara enkelt och enkelt att navigera.”

Source link