Storbritannien lanserar Exploratory Taskforce för CBDC

Storbritannien lanserar Exploratory Taskforce för CBDC

Köpa Bitcoins
april 19, 2021 by Bitcoinera
20
Storbritanniens finansminister Rishi Sunak tillkännagav lanseringen av en ny arbetsgrupp för att undersöka potentialen för en centralbank digital valuta (CBDC). Sunak meddelade om CBDC vid Innovate Finance Global Summit. Han sa: “Vi lanserar en ny arbetsgrupp mellan Treasury och Bank of England för att samordna utforskande arbete med en potentiell centralbanks digitala valuta.” “Utöver detta
bic_cbdc_generic.jpg.optimal.jpgStorbritanniens finansminister Rishi Sunak tillkännagav lanseringen av en ny arbetsgrupp för att undersöka potentialen för en centralbank digital valuta (CBDC).

Sunak meddelade om CBDC vid Innovate Finance Global Summit. Han sa:

“Vi lanserar en ny arbetsgrupp mellan Treasury och Bank of England för att samordna utforskande arbete med en potentiell centralbanks digitala valuta.”

“Utöver detta kommer vi att inrätta en ny infrastruktur för finansmarknaden” sandlåda “för företag som förnyar sig med tekniker som distribuerad huvudteknik,” tillade han också.

I enlighet med tillkännagivandet har Bank of England (BoE) inrättat en särskild CBDC-enhet. Biträdande guvernör Jon Cunliff kommer att övervaka enheten. BoE kommer att utforska skapandet av ett digitalt pund genom att inrätta två forum för intressenter om CBDC-engagemang och teknik.

Sunak sa också att regeringen skulle överväga kapitalmarknadsreformer, som att förenkla regleringen av aktiehandel. Dessutom skulle detta ske samtidigt som man säkerställer “högsta möjliga regleringsstandarder”, sade han.

Kanslern betonade också att BoE hade publicerat en ny kontopolicy. Följaktligen kommer detta att möjliggöra nya och innovativa finansmarknadsinfrastrukturförslag.

Enligt denna nya modell kan en betalningssystemoperatör hålla pengar på omnibuskontot. Detta gör det möjligt för dem att finansiera sina deltagares saldon med centralbankspengar.

Den privata sektorns stablecoin-initiativ Fnality har meddelat sin avsikt att ansöka om ett omnibuskonto. John Whelan, vd för digitala tillgångar och innovation på Banco Santander:

“Det är spännande att se denna utveckling från Bank of England som stöder möjligheten att använda tokeniserade kontanttillgångar på nästa generations betalningssystem, vilket möjliggör grossistutbyte av kedjor i värdet.”

Japans utveckling av CBDC

Storbritannien är det senast utvecklade landet som meddelar sina avsikter att vidareutveckla ett CBDC-projekt. Tidigare denna månad inledde Bank of Japan (BOJ) sitt experiment med en CBDC. BOJ inrättade också en kommitté för att övervaka denna utveckling.

Chefen för denna kommitté, Kazushige Kamiyama, talade förra veckan om CBDC. Han sa att hans land samarbetade med flera andra centralbanker för att bestämma det bästa sättet att utfärda ett CBDC.

Han betonade också sin skepsis över Kinas ansträngningar i deras digitala yuan. Kamiyama sa att deras ansträngningar, som började för flera år sedan, kanske använder föråldrad teknik. Han antydde också att det kanske inte är säkert, har ett stabilt värde eller rör sig utan begränsningar, vilket han uppgav är nödvändigt för en framgångsrik CBDC.

Mot bakgrund av dessa saker sa han att Biden-administrationen inte behöver frukta den digitala yuanen. I en tidigare rapport hävdades att USA var oroliga över att de kunde köra dollar som världens reservvaluta.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link