Stora turkiska kryptobörser blir mörka

Stora turkiska kryptobörser blir mörka

Bitcoin Värde
april 22, 2021 by Bitcoinera
3
Thodex, som är ett av Turkiets främsta kryptovalutabörser, har plötsligt stoppat handelstjänster och även uttag. Plattformens VD saknas och har enligt uppgift flytt från landet med 2 miljarder dollar i kryptovalutor. I ett officiellt tillkännagivande som publicerades på Twitter på torsdag informerade börsen sina användare att tjänsterna bara gick offline i 4-5 dagar för att


Thodex, som är ett av Turkiets främsta kryptovalutabörser, har plötsligt stoppat handelstjänster och även uttag. Plattformens VD saknas och har enligt uppgift flytt från landet med 2 miljarder dollar i kryptovalutor.

I ett officiellt tillkännagivande som publicerades på Twitter på torsdag informerade börsen sina användare att tjänsterna bara gick offline i 4-5 dagar för att utvärdera ett partnerskapsavtal med ”världsberömda banker och finansieringsföretag.”

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Föreslagna artiklar

Fatta eller bryta beslut: Hitta likviditetsleverantören som är bäst för dig Gå till artikeln >>

Även om utbytet betonade att: “användarna kommer att informeras regelbundet”, blir dess kunder oroliga när börsen till och med stänger sin kundsupportlinje, och dess chefer inaktiverar sociala medieplattformar.

Avsluta bluff?

Thodex har cirka 400 000 kunder, varav 390 000 aktivt handlade kryptovalutor. Innan man gick offline hanterade börsen kryptohandelsvolymer på mer än 585 miljoner dollar, enligt CoinMarketCap.com-data.

Anomalierna började under det senaste Dogecoin-rallyet när handlare märkte att den memebaserade digitala valutan handlades till en kraftig rabatt på börsen natten innan dess tjänster stängdes. 53 procent av börsens volymer kommer från Dogecoin-handel.

Misstanken om utgångsbedrägeriet från börsen drivs av rapporterna om att Thodex grundare och VD, Faruk Fatih Özer, flydde landet på tisdag till Thailand med kundmedel. Han raderade också sitt Twitter-konto.

De turkiska myndigheterna har nu inlett en brottsutredning om det lokala utbytet av kryptovalutor och enligt uppgift gjort en rajd på kontorets löften.

Turkiet har en enorm investerarbas för kryptovaluta eftersom folket vanligtvis skyddar sina besparingar från den skyhöga inflationen som landet för närvarande bevittnar med digitala valutainvesteringar. Under tiden förbjöd landet nyligen betalningar med kryptovalutor, men all handelsaktivitet är tillåten.

Source link