Spotex Taps Cobalt’s Risk Hub for Dynamic Credit Management

Spotex Taps Cobalt’s Risk Hub for Dynamic Credit Management

Bitcoin Värde
februari 20, 2021 by Bitcoinera
6
Efterhandelsinfrastrukturleverantör, Cobalt, har idag meddelat att FX-elektroniska kommunikationsnätverk, Spotex är den senaste klienten som har undertecknat sina dynamiska verktyg för kredithantering. Risk Hub, Cobalts kredithanteringssystem, är nu tillgängligt för Spotex-kunder eftersom ECN har för avsikt att växa sin verksamhet efter de senaste branschförändringarna. Eftersom företaget redan har valt att diversifiera sitt produktsortiment och kundkrets, kommer


Efterhandelsinfrastrukturleverantör, Cobalt, har idag meddelat att FX-elektroniska kommunikationsnätverk, Spotex är den senaste klienten som har undertecknat sina dynamiska verktyg för kredithantering.

Risk Hub, Cobalts kredithanteringssystem, är nu tillgängligt för Spotex-kunder eftersom ECN har för avsikt att växa sin verksamhet efter de senaste branschförändringarna. Eftersom företaget redan har valt att diversifiera sitt produktsortiment och kundkrets, kommer detta steg att göra det möjligt för Spotex-användare att dra nytta av kostnadsbesparingar som Cobalts infrastruktur ger.

Realtidsuppdateringar av deras exponering och kreditrisk kan hanteras nu centralt i Cobalt’s Risk Hub.

”Genom att tillhandahålla en lösning på totalfördelningen av kredit adresserar Cobalt och Spotex-partnerskapet direkt pågående tryckpunkter på valutamarknaderna. Båda företagen lindrar riskerna med äldre teknik samtidigt som de skyddar kundernas exponering genom att tillhandahålla automatiserade övervakningslösningar, säger de två företagen i ett uttalande.

För Spotex kommer avtalet bland andra initiativ för att bredda deltagandet i sitt nätverk. Det gör det möjligt för sina kunder att komma åt en ny källa med välbehövlig likviditet i FX-rymden. Som sådan hjälper det kombinerade erbjudandet att minska kostnaderna för köpsidoföretag att ansluta och handla valutamarknader genom att kombinera handel, teknik och kredittjänster till en produkt.

Föreslagna artiklar

Trender och framtiden för Bitcoin 2020 Gå till artikeln >>

Genom att skapa en enda och delad bild av en transaktion syftar Cobalt DL till att frigöra resurser för back- och mellankontor som för närvarande överväldigas av flera onödiga licensavgifter, biljettavgifter, IT-omkostnader och personalkostnader. Dess teknik levereras delvis av First Derivatives, ett nordirskt företag som också är en investerare.

Cobalts Crypto-erbjudande i fokus

Spotex är ett amerikanskt ECN med fokus på valutahandel och ädelmetallhandel för såväl köp- som försäljningsdeltagare. Deras kundbas innefattar banker, mäklare, hedgefonder, CTA och kapitalförvaltare som utnyttjar en rad elektroniska lösningar som hjälper kunder med komplexa likviditetsinköp och handelskörningar.

”Vårt arbete med Spotex för att konsolidera vårt dynamiska krediterbjudande gör just det. Genom partnerskapet kan vi leverera vår serie av automatiserade kredithanterings- och övervakningsverktyg i realtid till fler marknadsaktörer i en tid där omvandlingen tar fart, säger Darren Coote, VD för Cobalt.

John Miesner, VD för Spotex tillade: ”Med Cobalt kan vi ge våra valutakunder en fullständig realtidsbild av deras risk. När vi dessutom breddade vårt produktutbud, särskilt i NDF: s & FX Forwards, längs sidan med koboltinfrastrukturen, var partnerskap med kobolt ett logiskt beslut. Eftersom möjligheterna till digitala tillgångar fortsätter att växa, känner vi dessutom att Cobalts befintliga engagemang i det digitala rummet kommer att vara till nytta för Spotex när vi går in på denna arena.

Mitt i den växande populariteten för kryptovaluta i det institutionella rummet har Cobalt utökat sin plattform till den digitala tillgångsmarknaden. Flytten kommer när stora aktörer inom den finansiella sektorn ökar sin satsning på att distribuerad huvudboksteknik som blockchain kommer att vara nyckeln till ledarskap i framtiden.

Source link