Spanien för att dela data om användare från inhemska kryptoföretag med EU-länder – Reglering av Bitcoin News

Spanien för att dela data om användare från inhemska kryptoföretag med EU-länder – Reglering av Bitcoin News

Bitcoin Värde
maj 4, 2021 by Bitcoinera
5
Den spanska regeringen slutar inte införa sin hårda hållning på kryptovalutor, eftersom en annan regel kommer att stärka de befintliga. Ett kungligt dekret som nyligen antogs anpassar gällande regler till Europeiska unionens direktiv om penningtvätt (AML). Regel överensstämmer med de europeiska AMLD5-policyerna Enligt dekretet som publicerades i statens officiella nyhetsbrev följer nu spanska lagar direktivet
spain-to-share-data-of-users-from-domestic-crypto-businesses-with-the-european-union-countries.jpeg


Den spanska regeringen slutar inte införa sin hårda hållning på kryptovalutor, eftersom en annan regel kommer att stärka de befintliga. Ett kungligt dekret som nyligen antogs anpassar gällande regler till Europeiska unionens direktiv om penningtvätt (AML).

Regel överensstämmer med de europeiska AMLD5-policyerna

Enligt dekretet som publicerades i statens officiella nyhetsbrev följer nu spanska lagar direktivet 2018/843, allmänt känt som AMLD5. Specifikt måste kryptobörser och depåföretag dela kundernas data med hela det europeiska blocket.

Med detta sagt bör inhemska kryptoföretag registreras hos Spaniens myndigheter som ”nya obligatoriska ämnen” för att följa regeln. Ett utdrag av dekretet lyder:

Skapandet av detta register åtföljs av upprättandet av en skyldighet för juridiska personer och enheter utan juridisk person att erhålla, behålla och uppdatera denna förmånligt ägda information och tillhandahålla den till myndigheter och skyldiga personer. I detta sammanhang måste både informationen och informationen förvaras i detta register och de specifika personer som ansvarar för dess underhåll och uppdatering förtydligas.

Kryptovalutans definition i kungliga förordningen

Vidare krävs krypto hedgefonder att följa det nya förfarandet, som också ber alla inblandade företag att rapportera “misstänkta transaktioner” till myndigheterna.

Intressant är att ett annat krav i den antagna regeln syftar till att samla in data med andra i hela Europa och sedan öppna den för “allmän tillgång”.

I dekretet definieras också kryptovalutor som ska följa lagen:

Den virtuella valutan kommer att förstås som digital representation av värde som inte utfärdas eller garanteras av en centralbank eller offentlig myndighet, inte nödvändigtvis associerad med en lagligt etablerad valuta och som inte har den juridiska statusen som valuta eller pengar, men som accepteras som en utbytesmedel, och det kan överföras, lagras eller handlas elektroniskt.

Vad tycker du om det nya kungliga dekretet som publicerades av den spanska regeringen? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link