Skatteproblem kan ha bidragit till Bitcoin Dip

Skatteproblem kan ha bidragit till Bitcoin Dip

Köpa Bitcoins
april 23, 2021 by Bitcoinera
4
USA: s president Joe Biden har föreslagit en nästan fördubbling av kapitalvinstskatten för de rika, vilket kan ha bidragit till att bitcoins (BTC) redan har minskat priset. Skattehöjningen på de rika kommer att hjälpa till att betala för en massa sociala utgifter som hanterar långvarig ojämlikhet, enligt en Bloomberg-rapport. Kryptoskatter I takt med att kryptovalutor
BIC_crypto_regulations-03.jpg.optimal.jpgUSA: s president Joe Biden har föreslagit en nästan fördubbling av kapitalvinstskatten för de rika, vilket kan ha bidragit till att bitcoins (BTC) redan har minskat priset.

Skattehöjningen på de rika kommer att hjälpa till att betala för en massa sociala utgifter som hanterar långvarig ojämlikhet, enligt en Bloomberg-rapport.

Kryptoskatter

I takt med att kryptovalutor utvecklas som en tillgångsklass har Internal Revenue Service (IRS) också tagit anteckningar. Byrån började be kryptoanvändare att avslöja transaktioner på deras 2019 individuella skattedeklarationer. Form 1040 frågar skattebetalarna om de “mottagit, sålt, skickat, bytt ut eller på annat sätt förvärvat finansiellt intresse i någon digital valuta.”

Amerikanska kryptovalutainvesterare står inför en kapitalvinstskatt om de säljer kryptovalutan efter att ha haft den i mer än ett år. IRS behandlar kryptovalutor mer som egendom än valuta.

”Det är uppenbart att bitcoin är mer känsligt för kapitalvinstskatthot än de flesta” tillgångsklasser ”, säger Jeffrey Halley, senior marknadsanalytiker på OANDA. ”Hotet med reglering, antingen direkt på utvecklade marknader eller indirekt via taxman, har enligt min mening alltid varit kryptos akilleshäl,” tillade han.

Spooked till vinsttagande

Michael Hewson, chefsmarknadsanalytiker på CMC Markets, sade att skattemeddelandet påverkade återhämtningen av de skakiga kryptomarknaderna. Även om han sa att högre skatteutsikter är ovälkomna, “ligger sannolikheten för att något av denna typ passerar genom en jämnt splittrad kongress någonstans mellan smal och ingen.” Mitt i den nuvarande volatiliteten tillade han ändå att “det tar inte mycket för att skrämma en liten vinst.”

Huvudmarknadsstrateg för Miller Tabak + Co. Matt Maley upprepade känslan av vinst. Eftersom bitcoin har stigit spektakulärt det senaste året sa han att många sannolikt är oroliga över att förlora den kanten. “Det betyder inte att folk kommer att dumpa grossist, dumpa 100% av sina positioner”, sade han och tillade, “Men du har några människor som har enorma pengar i detta och därför ett stort hopp i kapitalvinstskatten, de Jag lämnar mycket pengar på bordet. ”

Bitcoins momentum kämpar

När bitcoin fortsätter sin nedåtgående glida, är många oroade över förlusten av sin fart, som tidigare höll det flytande.

Enligt forskning från JPMorgan-strateger kan momentumsignaler kollapsa om bitcoin snart inte överstiger 60 000 $. Strategerna säger att bitcoins förlust av fart är mer avancerat, just nu, vilket gör det svårare att vända. De nämnde också att flöden till bitcoinfonder verkar svaga.

“Bitcoin har gått under det 50-dagars stöd för glidande medelvärde som det höll heligt genom detta rally”, säger Pankaj Balani, VD för Delta Exchange. “Det verkar som om det finns mer nackdelar här.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link