Sekreterare Yellen efterlyser Bitcoin-skydd i intervjun

Sekreterare Yellen efterlyser Bitcoin-skydd i intervjun

Köpa Bitcoins
februari 20, 2021 by Bitcoinera
8
På CNBC: s show ‘Closing Bell’ sa nyligen bekräftade finansminister Janet Yellen att Bitcoin-regleringen bör inriktas på investerarskydd. Yellen pekade på Bitcoins volatilitet och sa att det hade varit så under de senaste åren. Hon sa att “regleringsinstitutioner som handlar i Bitcoin och ser till att de följer sina lagstadgade ansvarsområden, tycker jag är verkligen
BIC_janet_yellen_treasury_secretary.jpg.optimal.jpg


På CNBC: s show ‘Closing Bell’ sa nyligen bekräftade finansminister Janet Yellen att Bitcoin-regleringen bör inriktas på investerarskydd.

Yellen pekade på Bitcoins volatilitet och sa att det hade varit så under de senaste åren. Hon sa att “regleringsinstitutioner som handlar i Bitcoin och ser till att de följer sina lagstadgade ansvarsområden, tycker jag är verkligen viktigt.”

Hon pekade också på behovet av att se till att Bitcoin inte används för ”olagliga transaktioner”.

Yellen-eran

Hur finansdepartementet kommer att fortsätta med kryptovaluta är fortfarande oklart, med tanke på bristen på detaljer från Yellen hittills i frågan. Som chef för Federal Reserve var hon cool mot krypto överlag. Men som hon gjorde i CNBC-intervjun pekade hon direkt på användningen av Bitcoin i olagliga transaktioner.
Yellen har också efterlyst ett bättre samarbete med andra statliga myndigheter angående kryptoreglering. Ett utkast till 114-sidigt papper om avdelningens anvisningar under hennes rodd cirkulerades under hennes senatsutfrågningar. Utkastet ger dock lite detaljer om detta samarbete.

Digital dollar?

Ett område där finansdepartementet kommer att behöva samarbeta är i termer av en centralbank digital valuta (CBDC). En digital dollar har dock inte hög prioritet, på offentlig nivå, för Federal Reserve. Som före detta ordförande för Federal Reserve själv visade Yellen lite intresse för att skapa en CBDC. Nuvarande ordförande Jerome Powell har inte visat större brådskande och har tidigare sagt att “det är viktigare att få rätt än att vara först”.

SEC-relationer

Yellen måste komma överens med en Securities and Exchange Commission som förändrar riktning. Yellens uttalande om närmare samarbete resonerar med SEC: s egen ‘Crypto Mom’, kommissionär Hester Pierce. I en intervju den 14 februari krävde Pierce tydlighet och större enhetlighet i Washingtons reglering av kryptovaluta.

SEC möter efterverkningarna av en sista minuten-åtgärd av dåvarande avgående kommissionär Jay Clayton, som inledde en rättegång mot Ripple och två av dess vd för försäljning av totalt 1,8 miljarder dollar i oregistrerade värdepapper.

Ripples VD Brad Garlinghouse hävdar att företaget redan har ett regeringsbeslut om att det inte är en säkerhet. Faktum är att Ripples XRP-token licensieras nu under staten New York som en digital valuta. SEC har emellertid inte bestämt över XRP, så regleringens hodge-podge kan fortfarande lämna Ripple i trubbel.

Fokus

I CNBC-intervjun fokuserade sekreterare Yellen på den senaste omgången av COVID-relaterad ekonomisk stimulans. Den ekonomiska effekten av pandemin kommer att förbli hennes prioritet, men kryptovalutafrågor kommer säkert att stiga under hennes tid.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link