SEC indikerar Spot Option och två operatörer, Pini Peter och Ran Amiran

SEC indikerar Spot Option och två operatörer, Pini Peter och Ran Amiran

Bitcoin Värde
april 19, 2021 by Bitcoinera
14
Förenta staternas finansmarknadsregler har gått mot binära optioner Spot Option och dess två operatörer, Malhaz Pinhas Patarkazishvili (Pini Peter) och Ran Amiran för att ha drivit olaglig verksamhet i landet och lurat investerare. Rättegången som inkom av Securities and Exchange Commission (SEC) vid en domstol i Nevada den 16 april hävdade att Spot Option, Ltd.,


Förenta staternas finansmarknadsregler har gått mot binära optioner Spot Option och dess två operatörer, Malhaz Pinhas Patarkazishvili (Pini Peter) och Ran Amiran för att ha drivit olaglig verksamhet i landet och lurat investerare.

Rättegången som inkom av Securities and Exchange Commission (SEC) vid en domstol i Nevada den 16 april hävdade att Spot Option, Ltd., nu känt som Spot Option Tech House, Ltd., verkade i USA från minst april 2012 till augusti 2017. .

Det binära optionsprogrammet ombord tusentals amerikanska investerare, inklusive pensionärer, som förlorade hundratusentals dollar från sina pensionssparande, medan företaget tog in miljoner.

En välplanerad bedräglig operation

Företaget avtalade med lokala tredje parter, som hette ‘Partners’, ‘White Labels’ eller ‘Brands’, för att marknadsföra sitt investeringssystem i landet och övertalade investerare att handla de binära optionerna som det utfärdade via sin egen online-handelsplattform.

SEC hävdade att företaget strukturerade sin affärsmodell på ett sådant sätt att de så kallade ‘Partners’ var motparter i varje handel och de tjänade pengar på investerarnas förlust.

Även om Spot-alternativet utbildade sina partners att marknadsföra binära optioner som lönsamma investeringar, fastställdes utdelningsvillkoren för optionerna på ett sådant sätt att de flesta investerarna sannolikt förlorade hela eller en betydande del av sin investering under de första fem månaderna .

Föreslagna artiklar

FBS Broker uppdaterar sin handelsplattform för utmärkta resultat Gå till artikel >>

Dessutom manipulerade binäroptionsoperatören handelsplattformen för att öka lönsamheten vid förlorade affärer och erbjöd investerare en “bonus” för att låsa upp sina medel och förhindra uttag. Enligt SEC garanterade praktiskt taget investerarförluster när företagets villkor kombinerades.

Spot Options erbjudanden inkluderar mestadels binära optioner med värdepapper som underliggande finansiella tillgångar. Således debiterar SEC också företaget för olagligt försäljning av värdepapper utan tillstånd.

Spot Option var med sitt huvudkontor i Israel ett stort binärt optionsnamn på de europeiska marknaderna. Företaget slutade officiellt erbjuda alla binära optioner i januari 2018.

Domstolen dokumenterar att Peter, som var verkställande ordförande, direktör och VD för Spot Options under dess amerikanska verksamhet, var chefsarkitekt för systemets affärsmodell och planer. Amiran var chef för affärsutveckling, president och direktör, som senare tog över företaget som VD. Båda är nu bosatta i Israel, enligt rättegången.

”SEC eftersträvar försvinnande av svarandens dåligt uppnådda vinster, fördomsintresse, civila monetära påföljder, ett föreläggande mot ytterligare överträdelser av federala värdepapperslagar för alla svarande, ett specifikt beteendebaserat föreläggande vad gäller de enskilda svarandena och andra lämpliga befrielse, ”tillkännagav tillsynsmyndigheten i stämningen.

Source link