Schweiziska kantonen Zug börja acceptera BTC och ETH för skattebetalningar

Schweiziska kantonen Zug börja acceptera BTC och ETH för skattebetalningar

Köpa Bitcoins
februari 18, 2021 by Bitcoinera
12
Enligt Bitcoin Suisse, den här veckan (15 – 19 februari), kommer den schweiziska kantonen Zug att acceptera kryptovalutor bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) för kantonal skattebetalning. Kantons skattekontor i Zug har möjliggjort detta kryptovertagande med hjälp av Bitcoin Suisse Crypto Payments-lösningen meddelande läsa. En medföljande video visar hur schweiziska kryptoentusiaster kan använda sin BTC eller
bic_bitcoin_taxes.jpg.optimal.jpg


Enligt Bitcoin Suisse, den här veckan (15 – 19 februari), kommer den schweiziska kantonen Zug att acceptera kryptovalutor bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) för kantonal skattebetalning.

Kantons skattekontor i Zug har möjliggjort detta kryptovertagande med hjälp av Bitcoin Suisse Crypto Payments-lösningen meddelande läsa.

En medföljande video visar hur schweiziska kryptoentusiaster kan använda sin BTC eller ETH för att betala sina skatter. Skattebetalarna bör ange att de vill betala med krypto när de får sin skattefaktura.

Efteråt kommer de att få ett e-postmeddelande med en QR-kod som de ska skanna med en kryptoplånbok efter eget val för att bekräfta betalningen.

Das ist Zug

Det är helt naturligt att denna lagstiftning skulle antas här. De första blockchainföretagen anlände till Zug 2013. Sedan dess har området kärleksfullt kallats “Crypto Valley.” Schweiz har tillhandahållit en unik miljö för blockchain och kryptovalutor att blomstra i ett tidigt skede.

Kanske är en kärleksfull aspekt för kryptoentusiaster Schweiz decentraliserade system. Konfedererade systemet gör det möjligt för schweiziska kantoner att ha stora mängder autonomi. Förutom att tillhandahålla en stabil juridisk miljö, erbjuder kryptovänliga kantoner låg beskattning och affärsvänliga regler.

Skatt och tidigare betalning av den privata sektorn

Galaxus, den största online-återförsäljaren i Schweiz, skapade ett prejudikat i mars 2019 när det tillät kunder att betala med kryptovalutor.

I det fallet kunde schweiziska kunder använda alternativ till BTC och ETH. De kunde betala med Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV), XRP, Binance Coin (BNB), Litecoin (LTC), TRON (TRX), OmiseGo (OMG) och NEO.

Galaxus medgrundare och innovationschef sade att kryptovalutor var ett naturligt steg i utvecklingen av onlinebetalningar. Företaget omsatte nära en miljard schweiziska franc (~ 1,11 miljarder dollar) 2018.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link