Ryska propositionen om att erkänna kryptovalutor som fastighetsförskott i parlamentet – Reglering av Bitcoin News

Ryska propositionen om att erkänna kryptovalutor som fastighetsförskott i parlamentet – Reglering av Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 22, 2021 by Bitcoinera
12
Rysslands parlament har lagt fram lagförslaget som föreslår erkännande av kryptovalutor som egendom. Den föreslagna lagen ger rättsligt skydd för kryptovalutor men inkomst från deras verksamhet kommer också att beskattas. Kryptovalutor som ska betraktas som egendom i Ryssland Rysslands statsduma, parlamentets underhus, antog ett lagförslag som erkänner kryptovalutor som egendom och utsätter inkomst från dem
russia-property-bitcoin.jpg


Rysslands parlament har lagt fram lagförslaget som föreslår erkännande av kryptovalutor som egendom. Den föreslagna lagen ger rättsligt skydd för kryptovalutor men inkomst från deras verksamhet kommer också att beskattas.

Kryptovalutor som ska betraktas som egendom i Ryssland

Rysslands statsduma, parlamentets underhus, antog ett lagförslag som erkänner kryptovalutor som egendom och utsätter inkomst från dem för beskattning vid första behandlingen, rapporterade RIA Novosti förra veckan. Noterar att dokumentet överlämnades till parlamentet av regeringen den 1 december 2020, och publikationen detaljerade:

I propositionen föreslås att digital valuta ska erkännas som egendom för tillämpningen av skattekoden. Som premiärminister Mikhail Mishustin förklarade tidigare kommer detta att tillåta kryptovalutans ägare att räkna med rättsligt skydd och försvara sina rättigheter i domstol.

Premiärminister Mishustin pratade om den ryska regeringens planer på att erkänna kryptovalutor som egendom redan i november när han skisserade initiativ, inklusive kryptovalutareglering, för att bekämpa spridningen av koronaviruspandemin.

I lagförslaget införs skatter på inkomster från kryptovalutaaktiviteter. Ryska medborgare och organisationer måste lämna in en deklaration om värdet av kryptovalutatransaktioner under året överstiger 600 000 rubel (8 100 $). Under tiden kommer kryptovaluta inte att bli föremål för avskrivningar, och transaktioner relaterade till dess cirkulation kommer inte att vara föremål för moms, meddelade publikationen.

Vid utebliven betalning eller ofullständig betalning av skatt kommer det att betala 40% av det skyldiga beloppet. Det kommer också att bli böter för underlåtenhet att lämna in, för tidigt inlämnande eller inlämnande av en förklaring med felaktig information.

För deklarationsöverträdelser kommer en böter på 50 000 rubel att tas ut. Federal Tax Service kommer att ha befogenhet att begära enskildes kontoutdrag för konton som används för kryptovalutatransaktioner.

Statens dumakommitté för budget och skatter avser att klargöra vilka kryptotransaktioner som är undantagna från mervärdesskatt när de avslutar utkastet för andra behandlingen. Dessutom kommer den att specificera deklarationskraven för bortskaffande av digital valuta och skicka rapporter om transaktioner.

Vad tycker du om att Ryssland erkänner kryptovalutor som egendom? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link