Ryska Crypto-gruvföretag utökar kapaciteten när landet blir en ‘föredragen hotspot’ – Mining Bitcoin News

Ryska Crypto-gruvföretag utökar kapaciteten när landet blir en ‘föredragen hotspot’ – Mining Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 20, 2021 by Bitcoinera
9
Crypto-gruvdrift har sett några förändringar inom branschen när det gäller platser. En ny intervju med VD för gruvgiganten Bitriver avslöjade att Ryssland blir en föredragen hotspot för krypto gruvarbetare. Russian Mining Giant bygger två ytterligare anläggningar för att klara den höga efterfrågan Enligt Igor Runets, VD och grundare av det ryska gruvföretaget Bitriver, flyttar amerikanska
russian-crypto-mining-companies-are-expanding-their-capacity-as-the-country-becomes-a-preferred-hotspot-for-foreign-miners.jpg


Crypto-gruvdrift har sett några förändringar inom branschen när det gäller platser. En ny intervju med VD för gruvgiganten Bitriver avslöjade att Ryssland blir en föredragen hotspot för krypto gruvarbetare.

Russian Mining Giant bygger två ytterligare anläggningar för att klara den höga efterfrågan

Enligt Igor Runets, VD och grundare av det ryska gruvföretaget Bitriver, flyttar amerikanska och europeiska investerare sin infrastruktur från Kina, Afrika och Latinamerika till Ryssland. Den främsta anledningen bakom det skiftande steget är de dyra kostnaderna för el i sådana regioner.

Med det sagt vill de flesta krypto gruvarbetare sänka kostnaderna bland bitcoin (BTC) bull-run som sett under de senaste månaderna. Bitriver VD sa till Kommersant att dess befintliga kapacitet som gruvföretag ligger högst upp. Runets sa att företaget hoppas kunna nå 1 gigawatt (GW) “under de kommande 18 månaderna.”

Sådana förväntningar uppmuntrar Bitriver att öka sin kapacitet genom att bygga två nya krypteringsanläggningar i Krasnoyarsk med totalt 80 megawatt (MW).

Å andra sidan försöker företaget etablera en annan gruvinfrastruktur i Buryatia i den sibiriska regionen, med 300 MW kapacitet.

Den första etappen kommer dock att ha en initial kapacitet på 100 MW. Per VD är den tidsfrist som Bitriver ställer in i slutet av sommaren i år.

Ökning av kinesiska Crypto Miners kunder

Andra inhemska gruvföretag ser flera applikationer för crypto mining hosting. Sergey Arestov, grundare av Bitcluster, betonade att ett betydande antal grossistkinesiska kundorder fortsätter att komma till företaget.

Han förutspår att efterfrågan kan bevittna en “stark ökning av efterfrågan” från och med hösten 2021, eftersom förväntningarna på BTC-priserna fortfarande är mycket hausse.

Denna trend på ett stort antal order gjorde Bitcluster en plan för att utöka sin kapacitet genom att lägga till 60 MW när som helst 2021.

Vad tycker du om den här trenden sett i kryptogruva globalt? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link