RoboMarkets slutar erbjuda krypto-CFD: er med hög risk

RoboMarkets slutar erbjuda krypto-CFD: er med hög risk

Bitcoin Värde
februari 24, 2021 by Bitcoinera
8
RoboMarkets, en cypriotisk mäklare som erbjuder handelstjänster i hela Europa, meddelade på onsdagen att tjänsterna avslutades med kryptovalutakontrakt för skillnader (CFD) för att skydda sina kunder från högriskinvesteringar. Pressmeddelandet delas med Finansmagnater detaljerat att mäklaren kommer att stänga alla kryptovalutapositioner vid aktuella offert den 24 mars “mellan 12:00 och 13:00 servertid.” Förmedlingen erbjuder digital valutahandel


RoboMarkets, en cypriotisk mäklare som erbjuder handelstjänster i hela Europa, meddelade på onsdagen att tjänsterna avslutades med kryptovalutakontrakt för skillnader (CFD) för att skydda sina kunder från högriskinvesteringar.

Pressmeddelandet delas med Finansmagnater detaljerat att mäklaren kommer att stänga alla kryptovalutapositioner vid aktuella offert den 24 mars “mellan 12:00 och 13:00 servertid.”

Förmedlingen erbjuder digital valutahandel i flera år nu och listar för närvarande tio krypto-CFD-instrument: BTCUSD, BTCEUR, XRPUSD, DSHUSD, LTCUSD, LTCBTC, ETHUSD, ETHBTC, ETHEUR och EOSUSD.

I en kommentar till flytten sade RoboMarkets CMO Denis Golomedov: ”Vi har upprepade gånger hävdat att vår prioritet är skydd av kundernas intressen. Det är därför vi har beslutat att stänga krypto för våra kunder. Detta hjälper oss att skydda kundernas tillgångar från höga risker med operationer med kryptoinstrument. ”

Föreslagna artiklar

Skrill att släppa direkt till Crypto Withdrawals Feature Gå till artikel >>

Regulatorer är mot kryptoderivat

Den cypriotiska mäklaren lyfte också fram Förenade kungarikets tillsynsmyndigheters förbud mot försäljning av kryptovalutaderivatprodukter för att motivera sitt senaste beslut. Medan många brittiska reglerade mäklare som IG Group tappade kryptoinstrument tvingades inte RoboMarkets för steget.

“Vi ser att stora tillsynsmyndigheter, såsom FCA, redan har gjort åtgärder för att begränsa tillgången till privatpersoner till kryptovalutor och förväntar sig att andra europeiska tillsynsmyndigheter gör detsamma inom den närmaste framtiden,” tillade Golomedov.

”Kryptomarknaden är ganska giftig och kopplad till höga risker, ofta försummad av investerare i detaljhandeln. Tillväxten av kryptomarknaden och hype kring detta segment kan leda till en allvarlig störning bland privatinvesterare och mäklare 2021. ”

Med volatiliteten och efterfrågan på kryptovalutor lägger många mäklare till nya CFD-valutor. Finansmagnater rapporterade tidigare att ThinkMarkets uppgav att erbjuda tjänster med fyra kryptovalutor på grund av hög efterfrågan bland sina kunder.

Source link