Ripple tar in tidigare SEC-chef för att försvara det mot SEC

Ripple tar in tidigare SEC-chef för att försvara det mot SEC

Köpa Bitcoins
februari 21, 2021 by Bitcoinera
11
Tidigare SEC-ordförande Mary Jo White berättade för tidningen Fortune att den uppdrag hon en gång ledde är “död fel” i det här fallet. SEC Oddity I intervjun med Fortune pekade White på problem med fallet mot Ripple på flera nivåer. Först pekade hon på konstigheten i tidpunkten och den långvariga undersökningen som föregick den. White
BIC_Chris_Larsen_ripple_XRP_dump-1.jpg.optimal.jpg


Tidigare SEC-ordförande Mary Jo White berättade för tidningen Fortune att den uppdrag hon en gång ledde är “död fel” i det här fallet.

SEC Oddity

I intervjun med Fortune pekade White på problem med fallet mot Ripple på flera nivåer. Först pekade hon på konstigheten i tidpunkten och den långvariga undersökningen som föregick den. White inramade sin förklaring i termer av hennes erfarenhet både som SEC-ordförande och amerikansk advokat vid södra distriktet i New York. “… när det tar så lång tid att räkna ut ett ärende borde du förmodligen inte ta upp det.”

Slumpmässig

Medan vägen till målet väcker frågor, misslyckas det på meriter, säger White. Hon pekar på det faktum att SEC inte har utvecklat en konsekvent ram för att hantera krypto. Kommissionen bestämde att Ethereum till exempel inte är en säkerhet.

Ljus i slutet av tunneln

I intervjun ställde White två möjliga tidsramar. Ett domstolsbeslut i södra distriktet i New York kan komma redan i oktober. Alternativt kan Ripple och SEC i förväg nå en överenskommelse utanför domstol.
En överenskommelse utanför domstol är troligt med anledning av kommentarer från SEC-kommissionär Hester Pierce. I en intervju i januari noterade Pierce att kommissionen vanligtvis avgör sådana ärenden utanför domstol. Pierce är också en av många inflytelserika röster inom den amerikanska regeringen som kräver större tydlighet när det gäller kryptovaluta från flera byråer som är anslutna till branschen på något sätt.

Fallet mot krusning

Den 22 december 2020 lämnade SEC in två mål i södra distriktet i New Yorks federala domstol mot Ripple och två av dess vd. I ett påstår SEC att Ripple sålde 1,2 miljarder dollar i oregistrerade värdepapper. I det andra hävdar kommissionen att nuvarande Ripple-vd Brad Garlinghouse och tidigare VD Chris Larsen sålde ytterligare 600 miljoner dollar i oregistrerade värdepapper.

Marknadsreaktionen var snabb, med Ripples XRP-token sjönk i värde fram till nyligen. Eftersom SEC har en lång räckvidd inom USA började kryptobörser avnotera och frysa XRP-handel. Utländska börser ignorerade emellertid till stor del beslutet, förutom att förbjuda amerikanska kunder att handla med symbolen.

Garlinghouse hävdar att endast 5% av Ripples kunder befinner sig i USA, och att frysning av Ripples aktiviteter i USA helt inte skulle skada nätverket som helhet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link