Proffs säger att Bitcoins “mycket hälsosamma” korrigering “bygger mark för mer stabil tillväxt”

Proffs säger att Bitcoins “mycket hälsosamma” korrigering “bygger mark för mer stabil tillväxt”

Bitcoin Sverige
april 24, 2021 by Bitcoinera
7
Bitcoin och den bredare kryptovalutamarknaden slog i slutet av den 22 april, och intensiv försäljningssåg (BTC) prissänkte sig under $ 48 000 i ett drag som kom som en lättnad för kvantitativa analytiker som PlanB som var oroliga över att pristillväxten visade tecken att vara oorganisk. En mängd olika faktorer har identifierats som orsaken till
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvYjZlMTM2ZWQtZDdmNy00ZWFkLTkwZWItNjJkNWE3NzQzMjQzLmpwZw.jpg


Bitcoin och den bredare kryptovalutamarknaden slog i slutet av den 22 april, och intensiv försäljningssåg (BTC) prissänkte sig under $ 48 000 i ett drag som kom som en lättnad för kvantitativa analytiker som PlanB som var oroliga över att pristillväxten visade tecken att vara oorganisk.

En mängd olika faktorer har identifierats som orsaken till prisfallet, inklusive en överfulla terminsmarknader och kraftig försäljningsaktivitet från små till medelstora valar. Bortsett från valarnas aktivitet på kryptomarknaden var den mest effektfulla utvecklingen ett förslag från USA: s president Joe Bidens administration att höja kapitalvinstskatten för individer som tjänar mer än 1 miljon dollar per år.

Data från Cointelegraph Markets och TradingView visar att en kraftig försäljningsvåg ledde till ett avbrott under supportnivån på 50 000 $ för Bitcoin den 23 april, vilket sänkte priset till ett lågt värde av 47 500 $ innan några modiga köpare anlände för att lyfta tillbaka det över 49 000 $.

BTC / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

Fördelningen under $ 50 000 markerar en neddragning på 25% från den senaste tidens högsta nivå och har nu Bitcoin-handel på nivåer som senast sågs i början av mars.

Inflöden av Bitcoin till börser föregick nedgången

På frågan om prisåtgärderna den 22 april uppgav Micah Spruill, chefspartner och investeringschef på S2F Capital, att försäljningen ”verkar vara ett försök att sätta priset under nyckeln på $ 50 000 där ett betydande antal säljoptioner skulle upphör med pengarna. ”

Spruill noterade att “baisseartat nettoinflöde av BTC-överföringar till börser” var den troliga katalysatorn som “drev oss ner till nästa nivå av kedjestöd runt 47 500 dollar”, och betonade också det faktum att “De flesta mynt flyttade i kedjan under denna senaste försäljning förvärvades nyligen mynt och inte långvariga innehavarmynt. ”

Nettoverföring av Bitcoin till / från börser. Källa: Glassnode, S2F Capital

Enligt Élie Le Rest, partner vid det digitala kapitalförvaltningsföretaget ExoAlpha, skulle kunna hålla den aktuella prisnivån “bekräfta ackumuleringsmönstret av institutionella investerare på eller under 50 000 $ och lämna utrymme att växa för Bitcoin under de kommande veckorna / månaderna.”

Om priset skulle sjunka ytterligare identifierade Le Rest $ 43 000 som nästa starka supportnivå, och han betonade det faktum att altcoins verkligen började “blomstra” förra gången BTC handlade inom detta intervall i februari.

Le Rest sa att “att komma tillbaka till denna nivå kan utlösa en stark nackdel för altcoinmarknaden eftersom de skulle ha förlorat alla sina senaste vinster”, vilket potentiellt kan leda till en ökning av Bitcoin-dominansen över 60%.

Le Rest sa:

“Hur som helst är den här typen av tillbakagång på marknaden väldigt hälsosam eftersom den bidrar till att minska marknadsaktörerna och bygger marken för en mer stabil tillväxt.”

Handlare rusar till utgångarna

För att bättre förstå den snabba försäljningen av priset på Bitcoin erbjöd Jarvis Labs grundare Ben Lilly en analogi som hänvisade till handlare som agerade som passagerare på en båt för att beskriva vad som hände som en ”spontan synkronisering”.

Lilly sa:

”När en båt börjar tippa lutar några människor först. Ju mer det lutar, desto fler människor lutar sig också. Sedan bam, det tipsar … ”

Lilly pekade på flera möjligheter som handlare använde för att tjäna pengar på denna nedgång, inklusive att “sälja altcoin-euforin” samt att dra nytta av handeln med terminskontrakt. Han betonade också det faktum att kapital användes för att korta, inte för att köpa, i dessa fall.

Som en indikation på hur snabbt marknaden såldes och i vilken grad den överraskade även institutionella handlare, publicerade Whalemap, ett on-chain analysföretag, följande tweet som betonade betydelsen av $ 55.000-nivån.

När det gäller vad analytiker tycker om att köpa BTC under $ 50.000, Whalemap publicerade följande diagram och sa:

”Förluster per timme är högre än vinsten. Historiskt sett var det en bra köpmöjlighet. ”

Bitcoin rörliga vinster och förluster (MPL). Källa: Whalemap

Marknaden väntar nu oroligt på nästa stora drag i Bitcoins pris för att avgöra om detta bara är en försenad korrigering som kommer att leda till en fortsättning på tjurmarknaden eller öppningens salva för nästa björnmarknadscykel.

Altcoin-priser kollapsar

Bitcoins neddragning drabbade altcoin-marknaden särskilt hårt, vilket resulterade i tvåsiffriga förluster för en majoritet av de 100 bästa tokens.

Daglig kryptovalutamarknadsprestanda. Källa: Coin360

Ether (ETH), det översta altcoinet efter börsvärde, dämpades och handlade i skrivande stund mer än 12% från den 22 april hela tiden på 2 640 dollar. Under tiden har XRP och DOGE varit de hårdast drabbade tokens i topp 10, med sina priser som faller mer än 20%.

Tre anmärkningsvärda undantag från den nuvarande försäljningen inkluderar Compounds COMP, WAVES och Heliums HNT, som lyckades övervinna försäljningen genom att lägga upp vinster på 13%, 9% och 8%, i skrivande stund.

Det totala börsvärdet för kryptovaluta är nu 1,862 biljoner dollar och Bitcoins dominans är 50,7%.

De åsikter och åsikter som uttrycks här är endast författarens och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risk, och du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.