Pro-handlare köper Bitcoin-prisdoppet medan detaljinvesterare jagar altcoins

Pro-handlare köper Bitcoin-prisdoppet medan detaljinvesterare jagar altcoins

Bitcoin Sverige
maj 4, 2021 by Bitcoinera
5
Bitcoin (BTC) har kämpat för att upprätthålla supportnivån på 55 000 $ de senaste 16 dagarna, eller i grund och botten sedan den 17 april rekordhöga $ 5 miljarder långa likvidation. Avvisandet som ägde rum efter 64 900 dollar hela tiden hade en förödande inverkan på känslan hos detaljhandlare, mätt genom den betydande minskningen av
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDUvMDU4Yzk3MjctNWJjOC00MmZhLThjOWMtODA1Y2E3OWY0MjIyLmpwZw.jpg


Bitcoin (BTC) har kämpat för att upprätthålla supportnivån på 55 000 $ de senaste 16 dagarna, eller i grund och botten sedan den 17 april rekordhöga $ 5 miljarder långa likvidation. Avvisandet som ägde rum efter 64 900 dollar hela tiden hade en förödande inverkan på känslan hos detaljhandlare, mätt genom den betydande minskningen av den eviga terminsfinansieringsgraden.

Trots Bitcoins senaste underprestanda och dagens 6,5% minskning har pro-handlare köpt doppet under det senaste dygnet. Dessa valar och arbitrage-skrivbordsrörelser återspeglas i OKEx futures long-to-short ratio, liksom Bitfinex marginalutlåningsmarknader. Eftersom detta köp sker är detaljhandlarna främst tysta, vilket återspeglas i den neutrala eviga finansieringsgraden.

USDT-marginal evig futures 8-timmars finansieringsgrad. Källa: Bybt

Som avbildat ovan har de 8-timmars finansieringsgraden för eviga futures (inversa swappar) varit under 0,05% under de senaste veckorna. För slutet av månadskontrakten skiljer sig priserna sig väsentligt från vanliga spotbörser, vilket återspeglar obalansen från longs och shorts hävstång.

Denna avvikelse är anledningen till att detaljhandlare tenderar att föredra ständiga framtidsutsikter, om än med de varierande transportkostnaderna som orsakas av ändringarna i finansieringsgraden.

Den nuvarande 8-timmarsavgiften motsvarar en 1% veckopris, vilket signalerar en liten obalans på längder. Denna nivå ligger dock långt under de 0,10% och högre räntorna i början av april. Dessa uppgifter är tydliga bevis för att detaljhandlare inte är bekväma med att lägga till Bitcoin-långa positioner trots korrigeringen på 9% på två dagar.

Å andra sidan nådde topphandlarnas lång-till-kort-indikator sin högsta nivå på 30 dagar, vilket signalerar köpaktivitet från valar och arbitrage-skrivbord. Denna indikator beräknas genom att analysera kundens konsoliderade position på plats, eviga och terminskontrakt. Som ett resultat ger det en tydligare bild av om professionella handlare lutar hausse eller baisseartade.

OKEx topphandlare lång-till-kort-förhållande. Källa: Bybt

Som visas ovan gynnar nuvarande OKEx futures long-to-short ratio för närvarande longs med 94%. Denna köpaktivitet påbörjades under de tidiga timmarna den 4 maj, då Bitcoin gick under 55 000 dollar. Ännu viktigare är att det signalerar ännu mer självförtroende än den 14 april, när BTC steg till $ 64,900 hela tiden.

För att bekräfta om denna rörelse är utbredd bör man också utvärdera marginalmarknaderna. Till exempel har den ledande börsen (Bitfinex) mer än 1,8 miljarder dollar i levererade Bitcoin-positioner.

BTC-pris (orange, vänster) jämfört med Bitfinex lång-till-kort marginalförhållande (blå, höger). Källa: TradingView

Bitfinex visar en spektakulär tillväxt på BTC-marginalmarknaderna med längder över 50 gånger det belopp som lånas av shorts. Dessa nivåer saknar motstycke i börshistorien och bekräftar data från OKEx futuresmarknader.

Det råder ingen tvekan om att professionella handlare är extremt hausse trots dagens Bitcoin-dopp. När det gäller bristen på aptit från detaljhandlare verkar deras fokus för närvarande vara på altcoins.

För närvarande har 18 av de 50 bästa altcoinsna samlat 45% eller högre under de senaste 30 dagarna.

Frågan är, kan altcoin-rallyt fortsätta om BTC misslyckas med att producera ett nytt rekord under de närmaste veckorna?

De åsikter och åsikter som här uttrycks är endast de av author och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risk. Du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.