Peter Thiel: Kina använder Bitcoin som ett ” finansiellt vapen ”

Peter Thiel: Kina använder Bitcoin som ett ” finansiellt vapen ”

Köpa Bitcoins
april 8, 2021 by Bitcoinera
3
Peter Thiel, miljardär riskkapitalist, och PayPal-grundare rekommenderade den amerikanska regeringen att överväga strängare regler om kryptovalutor. Thiel gjorde dessa kommentarer efter att ha uttryckt oro för att kineserna använder bitcoin för att korrodera det amerikanska finanssystemet. Bitcoin boogeyman Thiel gav sina mer än skeptiska klingande kommentarer på en virtuell rundabord för medlemmar av Richard Nixon
bic_peter_thief_usa_btc_bitcoin.jpg.optimal.jpgPeter Thiel, miljardär riskkapitalist, och PayPal-grundare rekommenderade den amerikanska regeringen att överväga strängare regler om kryptovalutor.

Thiel gjorde dessa kommentarer efter att ha uttryckt oro för att kineserna använder bitcoin för att korrodera det amerikanska finanssystemet.

Bitcoin boogeyman

Thiel gav sina mer än skeptiska klingande kommentarer på en virtuell rundabord för medlemmar av Richard Nixon Foundation den 7 april.

”Även om jag är en pro-crypto, pro-bitcoin maximalistisk person, undrar jag huruvida bitcoin vid denna tidpunkt också bör tänkas [of] delvis som ett kinesiskt finansiellt vapen mot USA, säger Thiel.

Thiels kommentar om den potentiella användningen av bitcoin som ett “kinesiskt finansiellt vapen” följdes av hans prognos om dess hot mot fiatpengar och US-dollar specifikt.

Detta kommer när Kina nyligen testade sin centralbank-utgivna digitala valuta (CBDC). Enligt Thiel kommer denna “interna stablecoin” att utgöra inget annat än “någon form av totalitär mätanordning”. Han uppmanade emellertid amerikanska beslutsfattare att överväga dessa krypto-framåtgående rörelser ur geopolitisk synvinkel.

Att ta ställning

Det är inte första gången Thiel lutar sig skeptiskt mot Kina. I slutet av 2019 stödde riskkapitalisten upprepade gånger den San Francisco-baserade start, Layer1. Detta var ett försök att höja USA som en gruvbrytning mot kineserna och dess monopol för bitcoinbrytning.

Thiel är inte den enda som tar ställning mot Kinas potentiella avsikter med digitala valutor. Nyligen vägrade kändisinvesterare och ordförande för O’Shares ETF: er, Kevin O’Leary, att acceptera något bitcoin som bryts i Kina.

Även om O’Leary inte specifikt kallade Kinas krypto-frenesi ett hot mot USA, var han säker på att påminna om de mänskliga rättighetsbrotten som begåtts av Kina och dess fortsatta handelskrig med USA.

Peter Thiel har rykte för att vara en politisk eldstad. Bollen är nu domstolen för beslutsfattare och lagstiftare att besluta hur man ska gå vidare.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link