People’s Bank of China Gov: Crypto är ett “investeringsalternativ”, inte “valuta”

People’s Bank of China Gov: Crypto är ett “investeringsalternativ”, inte “valuta”

Bitcoin Värde
april 19, 2021 by Bitcoinera
7
Li Bo, den nyligen utsedda guvernören för People’s Bank of China (PBOC), talade offentligt på söndagen om de potentiella fördelarna med kryptovalutor som investeringar. Cointelegraph, med hänvisning till den kinesiska journalisten Colin Wu, rapporterade att Li gjorde synpunkter på södra kinesiska Boao Forum i helgen. “Vi tror att Bitcoin och stablecoins är krypterade tillgångar”, säger
1618399283184671-300x200.jpeg


Li Bo, den nyligen utsedda guvernören för People’s Bank of China (PBOC), talade offentligt på söndagen om de potentiella fördelarna med kryptovalutor som investeringar. Cointelegraph, med hänvisning till den kinesiska journalisten Colin Wu, rapporterade att Li gjorde synpunkter på södra kinesiska Boao Forum i helgen.

“Vi tror att Bitcoin och stablecoins är krypterade tillgångar”, säger Li. “Krypterade tillgångar är ett investeringsalternativ, inte själva valutan. Det är en alternativ investering, inte själva valutan. Därför tror vi att kryptotillgångar bör spela en viktig roll i framtiden, antingen som ett investeringsverktyg eller som en alternativ investering. ”

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Li har enligt uppgift också talat om hur osäkerhet i lagstiftningen i Kina kan påverka kryptos potential som ett investeringsverktyg, med hänvisning till bankens förbud mot ICO: er och inhemska kryptobörser. Han sa också att om någon utforskning av regleringsändringar kan inträffa kommer PBoC att “fortsätta att upprätthålla de nuvarande åtgärderna och praxis” som den tidigare har infört för tillfället.

Li Bo, guvernör för People’s Bank of China (PBOC). (Källa: Caixing Global)

En förändring av ansikten vid PBoC verkar också vara en förändring i attityder till kryptovalutor

Han kommenterade också potentialen för en strängare reglering av stablecoins än andra typer av kryptovalutor: ”i framtiden, om någon stablecoin hoppas bli ett allmänt använt betalningsverktyg, måste det vara föremål för strikt tillsyn, precis som banker eller kvasibankfinansiella institutioner är föremål för strikt tillsyn, säger Li.

Hans anmärkningar stod ut i kontrast till kommentarerna från Zhou Xiaochua, den tidigare presidenten för PBoC, som också talade vid Boao Forum. Zhou gjorde en stark åtskillnad mellan vad han kallade “den reala ekonomin” och den ekonomi där digitala valutor finns: “finansiering är att tjäna den reala ekonomin”, sa han. “Oavsett om det är digital valuta eller digitala tillgångar, bör den vara nära integrerad med den reala ekonomin och tjäna den reala ekonomin.”

Föreslagna artiklar

Juridisk riskfaktor under Ripples rättegång från SECGo till artikel >>

”Alla måste fråga, vilka fördelar har digitala tillgångar för den reala ekonomin? Jag har fortfarande frågor om detta, sa han. ”… Ur perspektivet av politisk uppmuntran betonar Kina att finansiella produkter, finansiella tjänster och nya institutioner bör vara uppmärksamma på [digital currencies]. Du måste tjäna den reala ekonomin och du måste göra det klart vilka fördelar du har för den reala ekonomin. ”

Därför, även om Li bara utsågs till guvernörens position vid PBoC förra veckan, verkar han redan driva på att PBoC ska börja erkänna kryptovalutor som en potentiell värdeförvaring.

PBoC har redan undersökt användningen av digitala valutor i andra avseenden. Banken har varit involverad i utforskningen av en digital Yuan, en nationellt utfärdad stablecoin, sedan 2014. Under 2020 och 2021 har banken genomfört tester av stablecoin i olika städer över hela landet.

Stablecoin skulle dock inte användas som ett medel för investeringar. Li talade om den digitala yuanen på forumet och påpekade att den digitala yuanen “främst skulle vara [for] inhemsk användning ”för, och att Kina så småningom kan överväga gränsöverskridande betalningar och transaktionsanvändning” på lång sikt. ” För närvarande planerar landet enligt uppgift att införa valutan för användning vid vinter-OS 2022 i Peking.

Citaten i denna artikel har översatts från förenklad kinesiska till engelska. Klicka här för att läsa de ursprungliga offerten.

Source link