PayPal-ägda Venmo lanserar kryptovalutahandel

PayPal-ägda Venmo lanserar kryptovalutahandel

Bitcoin Sverige
april 20, 2021 by Bitcoinera
6
Betalningsappen Square gjorde rubriker – och dollar – när den integrerade Bitcoin-handeln i sin mobilplattform tillbaka under kryptotjurmarknaden vintern 2017. Nu följer rivaliserande betalningsföretag Venmo, som ägs av PayPal, kryptovalutahandel för fyra stora mynt: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litceoin (LTC) och Bitcoin Cash (BCH). Från och med tisdag och kommer att finnas allmänt tillgängligt inom
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvZWY4NTljMmQtYTJiMS00MDQ1LWJkZjMtMWNmZDE2YjJkNDQyLmpwZw.jpgBetalningsappen Square gjorde rubriker – och dollar – när den integrerade Bitcoin-handeln i sin mobilplattform tillbaka under kryptotjurmarknaden vintern 2017.

Nu följer rivaliserande betalningsföretag Venmo, som ägs av PayPal, kryptovalutahandel för fyra stora mynt: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litceoin (LTC) och Bitcoin Cash (BCH).

Från och med tisdag och kommer att finnas allmänt tillgängligt inom de nya veckorna kommer Venmos 70 miljoner + kunder att kunna köpa, hålla och sälja krypto direkt i Venmo-appen. Lanseringen erbjuder användare tillgång till in-app-guider för att hjälpa dem att bättre navigera i kryptovalutans handelsutrymme och kommer att uppmuntra dem att dela sina kryptovalutaupplevelser via Venmo-flödet.

Venmo-användare kommer att kunna köpa så lite som 1 dollar i kryptovaluta och kan använda antingen medel från deras Venmo-saldo eller från ett länkat bankkonto eller betalkort för att köpa och sälja sina innehav.

Över 30% av Venmo-kunderna har redan börjat köpa kryptovaluta eller aktier, enligt företagets forskning om kundbeteende från 2020. Av dessa började 20% sitt köp under COVID-19-pandemin, vilket tyder på att folkhälsan och den samtidiga ekonomiska krisen har påskyndat trenderna inom digitalisering och experiment med ny finansiell teknik.

Stöd för kryptovaluta på Venmo underlättas genom ett partnerskap med Paxos Trust Company, en reglerad leverantör av kryptoprodukter som dess stablecoin och andra tjänster. Venmo-ägaren PayPal är också innehavaren av en villkorad Bitlicense från det krävande New York State Department of Financial Services. Villkorliga licensinnehavare, som PayPal, är skyldiga att para ihop sig med företag som redan har beviljats ​​fullblåsta licenser – som i detta fall Paxos har.

För knappt en vecka sedan antydde PayPal-koncernchefen Dan Schulman utvecklingen på gång sedan betalningsjätten började börja med sitt krypto-erbjudande i USA i november förra året. Schulman sa att PayPal syftar till att stödja användningen av krypto för vardagliga transaktioner och att utnyttja smarta kontrakt och andra, mer expansiva funktioner i blockchain-teknik. Han lade också fram företagets vision att utnyttja krypto för att uppnå en mer “inkluderande ekonomi”, där “saker kommer att göras mycket annorlunda än idag.”