Över 94 000 Bitcoin-adresser innehar 1 miljon dollar i BTC

Över 94 000 Bitcoin-adresser innehar 1 miljon dollar i BTC

Köpa Bitcoins
februari 17, 2021 by Bitcoinera
11
Mer än 94 000 Bitcoin (BTC) adresser har åtminstone 1 miljon dollar i BTC, enligt en analys av Glassnode. De är sannolikt institutionella investerare, även om de förblir snygga. Den branta ökningen i mitten av december markerar punkten när BTC korsade $ 20 000, vilket gör alla adresser med minst 50 BTC-miljonäradresser, säger marknadsanalysföretaget. Detta
BIC_btc_address_ATH.jpg.optimal.jpg


Mer än 94 000 Bitcoin (BTC) adresser har åtminstone 1 miljon dollar i BTC, enligt en analys av Glassnode. De är sannolikt institutionella investerare, även om de förblir snygga.

Den branta ökningen i mitten av december markerar punkten när BTC korsade $ 20 000, vilket gör alla adresser med minst 50 BTC-miljonäradresser, säger marknadsanalysföretaget.

Detta visar sannolikt att när BTC väl hade passerat tröskeln växte investerarna upphetsade igen, och valar började strömma in. Denna information bekräftas av liknande data från BitInfo Charts, som spårar förmögenhetsfördelning mellan olika adresser.

Enligt de senaste uppgifterna finns det 99 515 adresser med mer än 1 miljon dollar i BTC och 9 024 med över 10 miljoner dollar. De 100 bästa rikaste innehavarna äger 2552 947 BTC, vilket är 13,7% av totalen. Idag (17 februari) uppgår det till $ 131,479,580,788.

Ökande Bitcoin institutionellt intresse

Det verkar troligt att dessa senaste förvärv gjordes av institutionella investerare som har råd att sätta in så enorma summor.

Några uppenbarligen stora positioner från företag som MicroStrategy Inc har gjort rubriker. Detta har fått andra att följa efter och investera stora summor själva. Den 16 februari tillkännagav MicroStrategy ett konvertibelt obligationslån på 600 miljoner dollar som det avser att köpa mer bitcoin med.

Nicholas Pelecanos, handelschef på NEM, sa till Bloomberg:

“Det finns ett antal skäl till varför Bitcoin skyhöga, men det som sticker ut mest är den trend som MicroStrategy startade och Tesla populariserade: flytta institutionella balansräkningar till Bitcoin för att säkra mot inflation”

Gör vad vi säger, inte vad vi gör

Trots sannolikheten för att de nya BTC-adresserna är institutionella investerare sa 84% av finanscheferna att de inte planerar att någonsin köpa myntet som en tillgång, enligt en undersökning från Gartner från februari 2020.

Enligt undersökningen, som bestod av 77 finanschefer, inklusive 50 Chief Financial Officers (CFO), planerar endast 5% att hålla BTC i sina företagsböcker i år.

Liknande 84% av respondenterna sa att symbolens ökända volatilitet var deras största oro och citerade potentiella regleringsfrågor och cyberrisker. Även om BTC: s 60-dagars realiserade volatilitet är ungefär den högsta sedan maj förra året, är den fortfarande långt under nivåerna sett runt toppen av sin senaste boom 2017.

På grund av sina resurser är stora institutionella investerare i bästa läge för att göra stora inköp i digitala valutor. Trots att BTC: s volatilitet måste underlättas, jobbar JPMorgan på sitt eget proprietära blockchain-projekt, kallat JPM Coin.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link